Τα δώρα που συγκίνησαν τον Δένδια

Με μπαράζ (αεροπορικών) δώρων – εκτός της πλήρους επιχειρησιακής ενημερώσεως που του έκαναν – αιφνιδίασαν ευχάριστα οι αεροπόροι στη Λάρισα τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια στη διάρκεια της σημερινής ενημερωτικής επισκέψεώς του στους Μείζονες Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στη εκεί.

Ο πρώτος υπουργικός αιφνιδιασμός σημειώθηκε στο αμφιθέατρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, όταν ο Αρχηγός Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης πρόσφερε στον υπουργό μια στολή πιλότου μαχητικού αεροσκάφους

με πλήρη διακριτικά.

«Σας τη χαρίζω με την υπόσχεση να τη χρησιμοποιήσετε το συντομότερο δυνατό κ. Υπουργέ, συνοδεύοντάς μας σε κάποια πτήση με F-16», δήλωσε ο Αρχηγός ΑΤΑ προσφέροντάς την, για να λάβει την άμεση απάντηση του υπουργού, που ήταν θετική στην πρόσκληση: «Φυσικά και δέχομαι την πρόσκλησή σας κ. Αρχηγέ. Άλλωστε είναι όνειρο ζωής η πτήση με μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο δεύτερος υπουργικός αιφνιδιασμός επήλθε λίγη ώρα αργότερα, στη γειτονική 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου ο κ.Δένδιας επισκέφτηκε τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας Παντός Καιρού που επιχειρεί με τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.52+ και να ενημερωθεί για την αποστολή τους.

Όταν άρχισαν οι καθιερωμένες ανταλλαγές δώρων και θυρεών, ο Διοικητής της 110 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Θεόδωρος Σύρμος έκανε κίνηση-ματ.

«Μας τιμά η επίσκεψή σας κ. υπουργέ στην αρχαιότερη Πτέρυγα της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συμπληρώνει 102 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας και προσφοράς προς την Πατρίδα. Για το λόγο αυτό και πέρα από τους θυρεούς, θα ήθελα να σας δωρίσουμε έναν πίνακα επ’ ευκαιρία της επισκέψεώς σας», τόνισε ο Διοικητής και μια υπαξιωματικός του προσέφερε το δώρο τυλιγμένο.

Μόλις ο υπουργός έβγαλε το περιτύλιγμα είδε μία σύνθεση που παρουσίαζε την Ελληνική Σημαία να κυματίζει στα νερά του Ιονίου δίπλα στο νησί της Κέρκυρας ενώ από πάνω υπερίπταντο δύο μαχητικά αεροσκάφη, ένα F-16 κι ένα F-4E Phantom II. «Γνωρίζαμε κ. υπουργέ ότι θα το εκτιμήσετε γι’ αυτό σας το προσφέρουμε» απάντησε ο διοικητής της 110 ΠΜ ο οποίος έδωσε κι ένα συλλεκτικό καπέλο με το έμβλημα της Πτέρυγος στον υπουργό.
Αν μη τι άλλο, η ΠΑ «πιστώνεται» με άψογο σχεδιασμό και μάλλον θετικό αποτέλεσμα. Απομένει τώρα να δούμε πότε θα εγκαινιάσει (και θα ιδρώσει) την προσωπική του φόρμα πτήσεως ο νέος Υπουργός.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα