Συζητά µε επενδυτές ο ∆.Κοντοµηνάς

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς είναι από τους ελάχιστους που γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι των αγοραπωλησιών στα media. Το προ ετών deal που είχε κάνει µε τους Γερµανούς του RTL αποτελεί έµπρακτη απόδειξη. Οπως και το γεγονός ότι, σύµφωνα µε πληροφορίες, βρίσκεται σε προχωρηµένες επαφές για την είσοδο επενδυτή στο κανάλι της Κάντζας. Μάλιστα, η συγκεκριµένη συζήτηση ξεκινά σε µια περίοδο που ο Alpha,

πέραν της αυξητικής τάσης που καταγράφει στα «µηχανάκια» της AGB, δείχνει να έχει κερδίσει σηµαντικό µερίδιο και στην πίτα της διαφήµισης.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Και όλα αυτά άρχισαν να διαφαίνονται από τη στιγµή που ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά το management του καναλιού. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του καλοκαιριού, όταν ο γνωστός καναλάρχης πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε µια σειρά από µεταγραφές, χαµηλού κόστους µεν, οι οποίες όµως, όπως αποδείχθηκε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση της γενικότερης ανάκαµψης του Alpha. Παράλληλα µε την προσπάθεια εξυγίανσης, ξεκίνησε επαφές επιδιώκοντας την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο κανάλι. Στο πλαίσιο αυτό, και κατόπιν µεσολάβησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίµου Κεδίκογλου, έκανε µια κουβέντα µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση σταθµού πανελλήνιας εµβέλειας. Οπως έγραψε και προ µηνών το «S», η σχετική συζήτηση ολοκληρώθηκε πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Παρά ταύτα, το αφεντικό του Alpha συνέχισε τις επαφές του, µε στόχο την προσέλκυση επενδυτή.

ΑΙΦΝΙ∆ΙΑΣΜΟΣ. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο κ. Κοντοµηνάς, που διανύει µια πολύ καλή επιχειρηµατική περίοδο, βρίσκεται σε συζητήσεις µε σοβαρούς επιχειρηµατίες, τόσο για τον Alpha όσο και για τον τοπικής εµβέλειας τηλεοπτικό σταθµό Channel Nine. Κάποιοι, µάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόµενο να επιχειρήσει έναν ακόµη επιχειρηµατικό αιφνιδιασµό. Μέχρι τότε, η διαφηµιστική αγορά παρακολουθεί µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τηλεοπτικό προϊόν που κατάφερε να φτιάξει µέσα στην κρίση ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα