Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Το μείζον θέμα του μεταναστευτικού αποτελεί το αντικείμενο της σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως φαίνεται το θέμα των μεταναστών που έχουν κατακλύσει τα νησιά του Αιγαίου και έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των ντόπιων μπορεί να "πληγώσει" την κυβερνώσα παράταξη γι' αυτό και πέντε πρωτοκλασσάτοι υπουργοί συνεδριάζουν για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό.

Να θυμίσουμε ότι η σύσκεψη αυτή γίνεται ενόψει της έκτακτης Συνοδού Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη

όπου θα εξετασθεί το ζήτημα της κοινοτικής μεταναστευτικής πολιτικής. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ετοιμάζουν την διαπραγματευτική γραμμή την οποία θα εκθέσουν στην Σύνοδο για το ζήτημα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η βασική τακτική της κυβέρνησης για το θέμα είναι ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και ότι δεν γίνεται να επωμίζονται της ευθύνες του προβλήματος δύο κύριες χώρες στις οποίες εισρέουν λαθρομετανάστες. Άρα επιζητείται μία ευρωπαϊκή λύση για το θέμα, τονίζουν οι αξιωματούχοι.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Νίκος Χουντής και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα