Συνεργασία της Ελλάδας με Φιλιππίνες και Κίνα για τον πολιτισμό

Για ανταλλαγές καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και για συνεργασία πολιτιστικών οργανισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Φιλιππίνες συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο υπουργός Πολιτισμού των Φιλιππίνων, Φελίπε Μ. Ντε Λεόν.

Στη συνάντηση τονίστηκαν τα κοινά σημεία στις δυο κοινωνίες - όπως ο ρόλος των οικογενειακών δεσμών, η θρησκευτικότητα, αλλά και η νέα επιχειρηματικότητα

που αναπτύσσεται -, και συμφωνήθηκε η σύσταση μικτής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να δρομολογήσει συστηματικότερες σχέσεις που θα αφορούν τόσο τον αρχαίο όσο και τον σύγχρονο πολιτισμό των δυο χωρών.

Στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας σε πολιτιστικά θέματα

Ένα νέο κεφάλαιο στενότερης συνεργασίας στις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας- Κίνας εγκαινίασε η σημερινή συνάντηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον υφυπουργό Πολιτισμού της Κίνας, Λι Ζιαοζίε.

Για «νέο κεφάλαιο στη φιλία και τη συνεργασία των δυο χωρών» μίλησε ο κ. Παναγιωτόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Ζιαοζίε, ο οποίος χθες παρευρέθη στην έναρξη τού Διεθνούς Συνεδρίου Εμπειρογνωμόνων για την Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κινέζος υφυπουργός συνεχάρη τον έλληνα υπουργό για τη διοργάνωση του συνεδρίου και για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα