Συνεχίζουν οι αποκεφαλισμοί στην Σαουδική Αραβία

Σε τρεις ακόμα αποκεφαλισμούς προχώρησαν οι τοπικές αρχές της Μέκκας στη Σαουδική Αραβία, μετά την τελευταία εκτέλεση που σημειώθηκε ενός δασκάλου και πατέρα έξι παιδιών.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, που επικαλούνται πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας οι τρεις νεκροί είχαν κατηγορηθεί για βιασμό και δολοφονία.

Από τους τρεις Σαουδάραβες ο Αμντούλ Καρίμ μπιν Αμντούλ Σατάρ Μέζι και ο Χαίσμ μπιν Αμπντό Μαχράγκι καταδικάστηκαν για την απαγωγή και το βιασμό ενός κοριτσιού και εκτελέστηκαν στην Μέκκα.

Από την άλλη ο Μοχάμεντ μπιν Ούντα μπιν Ναζί αλ_Ινζί,

αποκεφαλίστηκε βορειοδυτικά της επαρχίας Τζαούφ αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός πολίτη.

«Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένο να διατηρήσει την ασφάλεια, να αποδώσει δικαιοσύνη και να εφαρμόσει τους νόμους του Θεού σε όσους εξαπολύουν επιθέσεις κατά αθώων και χύνουν αίμα ή προκαλούν τραγωδίες», ανέφερε ανακοίνωση αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Με τους τρεις θανάτους αυτούς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα για από την αρχή του έτους πλησιάζει τους 21, ενώ τον περασμένο χρόνο οι θάνατοι έφτασαν τους 87 και τους 78 το 2013, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Σαουδική Αραβία δέχεται συχνά σφοδρή κριτική για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή της θανατικής ποινής, τη στιγμή που ο βιασμός, η δολοφονία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται με θάνατο σύμφωνα με το νόμο της σαρία.

Keywords
Αναζητήσεις
αποκεφαλισμοί σαουδική αραβία
Τυχαία Θέματα