"Κόντρα" στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Άρχισε στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, στον απόηχο της κόντρας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης νωρίτερα σήμερα για την τροπολογία που αφορά συγχωνεύσεις ΜΜΕ.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Αργεντινή τόνισε πως « είμαι βέβαιος ότι την έχει μετανιώσει ο κύριος Τσίπρας για τη φράση αυτή» και προσέθεσε ότι :

«Δυστυχώς,

η Αργεντινή χρεοκοπεί ξανά. Η Ελλάδα όμως δεν χρεοκόπησε, γιατί βρέθηκαν οι εταίροι που τη στήριξαν Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε κάποιον να μας δανείζει».

«Η παραποίηση της ιστορίας και η εμμονή της ΝΔ έχει να κάνει με την προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το ελληνικό πρόγραμμα» απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση το οποίο είχε ψηφιστεί την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη αφορούσε την απλοποίηση και διευκόλυνση αδειοδότησης δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών και η δεύτερη προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων.

Και στα δύο άρθρα, υπέρ ψήφισαν 50 βουλευτές και κατά 47.

Keywords
Τυχαία Θέματα