Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου στην Λευκωσία

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι περαιτέρω επεκτάσεως της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, Κασουλίδης

και Shoukry.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν οι προαναφερθέντες στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνελεύσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ έχει και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των τριών κυβερνήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Στην ατζέντα της σημερινής συναντήσεως περιλαμβάνονται προς συζήτηση και θέματα που αφορούν τη μεταξύ τους τριμερή συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους περαιτέρω επεκτάσεώς της στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού, ενώ εκτός της κοινής συναντήσεώς τους θα έχουν και κατ΄ιδίαν διμερείς συναντήσεις. Οι κύριοι Βενιζέλος και Shoukry θα γίνουν δεκτοί επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή των ομολόγων του της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Λ.Σ.Μ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Χώρα της Φολέγανδρου στα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης! (ΦΩΤΟ)

Τετράωρη στάση εργασίας, αύριο, σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Αλλάζει από σήμερα η Δημόσια Διοίκηση

Keywords
Τυχαία Θέματα