Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Βρετανό Αρχηγό Ναυτικού Ναύαρχο Zambellas

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση στο γραφείο του είχε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δέχτηκε τον Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναύαρχο Sir George Zambellas RN, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έλληνα ομόλογό του Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.

Ο Βρετανός Αρχηγός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Έλληνα Αρχηγού, με τον οποίο είχε ουσιαστική συνεργασία στο γραφείο του στο ΓΕΝ.

Μεταξύ των διμερών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση των δύο αρχηγών, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται θέματα εκπαιδεύσεως προσωπικού, αλλά και μονάδων του Στόλου, η αντιμετώπιση της πειρατείας στη θάλασσα και η χρησιμοποίηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα και από τις μονάδες του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, προτού αυτά εν συνεχεία αναλάβουν δράση στη Μεσόγειο κ.λπ.

Η επίσημη επίσκεψη του Ναυάρχου Zambellas στην Ελλάδα ολοκληρώνεται αύριο με την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Στόλου στη Σαλαμίνα, όπου θα ενημερωθεί σχετικώς και θα επισκεφθεί μονάδες αυτού (φρεγάτα, υποβρύχιο, αερόστρωμνο τύπου “Zubr” κ.λπ.).

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα