Συναντήσεις του Ήσυχου με…τέσσερις πρεσβευτές!

Εξαιρετικά έντονη είναι η διπλωματική δραστηριότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης Κώστα Ήσυχου, με τις διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του διαπιστευμένων στην Αθήνα πρέσβεων φίλων χωρών, όπου μόνο χθες και σήμερα συναντήθηκε με τέσσερις εξ αυτών!

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Αρμενίας στην Ελλάδα Gagik Ghalatchian, με τον οποίο και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών, ενώ

χθες με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Andrey Maslov, όπου παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Νίκος Τόσκας, και στην οποία συζητήθηκαν θέματα ελληνορωσικών αμυντικών σχέσεων, που εξαιτίας του ρωσικής προελεύσεως υλικού που έχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ σημαντικού επιπέδου.

Επίσης συζητήθηκαν και λεπτομέρειες του προσεχούς ταξιδιού του κ.Ήσυχου στη Μόσχα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αντίστοιχων επισήμων ταξιδιών στη ρωσική πρωτεύουσα τόσο του υπουργού Πάνου Καμμένου όσο και του τελευταίου συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 9 Μαίου.

Επίσης χθες ο Κ.Ήσυχος συναντήθηκε και με τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα Claudio Glaentzer, όπου επίσης παρευρέθηκε και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας. Η συζήτηση περιεστράφη ιδιαιτέρως στο πρόβλημα του κύματος προσφύγων προς τις δύο χώρες, που όπως τονίστηκε αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στη Μεσόγειο. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για το θέμα και κυρίως ως προς την ανάγκη συνεργασίας για την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών κανονισμών γνωστών ως «Δουβλίνο ΙΙ» και «Δουβλίνο ΙΙΙ», ενώ συζητήθηκαν και θέματα στρατιωτικής εκπαιδεύσεως, ιδίως αεροπορικής. Τέλος ο κ.Ήσυχος συναντήθηκε με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα Anna Karolina Ghittino.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα