Συμβολικό: 90χρονος Γάλλος επέστρεψε αγγείο στην Ελλάδα που είχε βρει πριν 40 χρόνια στην Κρήτη!

Σε μία πολύ συγκινητική και έντονα συμβολική κίνηση προέβη 90χρονος Γάλλος πολίτης, κάτοικος Μασσαλίας, ο οποίος επέστρεψε το άνω τμήμα ενός πήλινου αμφορέα με λεπτές διακοσμήσεις στο σώμα του και τον οποίο είχε ανακαλύψει και οικειοποιηθεί ο ίδιος προ 40 ετών κολυμπώντας σε κρητική ακρογιαλιά. Προ ημερών ο ίδιος Γάλλος πολίτης, τον οποίο ο κ. Κώστας Τασούλας συνεχάρη ενώπιον των Ευρωπαίων Υπουργών Πολιτισμού, προσήλθε στο Ελληνικό Προξενείο στη Μασσαλία και παρέδωσε το εύρημά του έχοντας επηρεασθεί από το γενικότερο κλίμα επαναπατρισμού των παράνομα κτηθέντων πολιτιστικών

αγαθών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και για το μεγάλο σκοπό , ο Κ. Τασούλας, είπε πως οφείλουμε ως Ε.Ε. να ενισχύουμε συνεχώς τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή παράνομης εξαγωγής πολιτιστικών θησαυρών και για την προώθηση επαναπατρισμού τους.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας μιλώντας σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε. με θέμα «H συμβολή του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας ακριβώς αυτό το περιστατικό και λέγοντας ότι μόλις χθες έλαβε στα χέρια μέσω του διπλωματικού σάκου από την Μασσαλία το συγκεκριμένο εύρημα, από τον 90χρονο Γάλλο.



Keywords
Τυχαία Θέματα