Σύγκρουση στο ευρωψηφοδέλτιο!

Σε προχωρηµένες συζητήσεις µε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γνωστός µουσικοσυνθέτης και πρώην υπουργός Πολιτισµού, Θάνος Μικρούτσικος.

Στην οργανωµένη βάση του κόµµατος θα δοθεί η επόµενη µάχη ανάµεσα στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και στο «Αριστερό Ρεύµα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η νέα σύγκρουση µεταξύ των αντιµαχόµενων πλευρών θα αφορά την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου

του ΣΥΡΙΖΑ.

Εως τις αρχές του νέου έτους τα µέλη του κόµµατος σε ένα ιδιότυπο δηµοψήφισµα θα έχουν προσέλθει στις κάλπες, προκειµένου να αναδείξουν µε την ψήφο τους αυτούς που θα είναι υποψήφιοι για να τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν σκέψεις στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα η επιλογή να µη γίνει µε τη διαδικασία της κάλπης, αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο και σε συνεννόηση µε τους εκπροσώπους του «Αριστερού Ρεύµατος».

Οι τελευταίοι και σε αυτή την περίπτωση απαιτούν να έχουν ισχυρή παρουσία στα όργανα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, ενώ δεν φαίνεται να συµφωνούν µε την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, από τους 22 υποψήφιους ευρωβουλευτές το «Αριστερό Ρεύµα» επιδιώκει να έχει τουλάχιστον 7 δικούς του.

Η µάχη βεβαίως στις οργανώσεις θα δοθεί για τη σειρά ανακήρυξής τους. Στο πλάι κάθε ονόµατος που θα περιλαµβάνεται στη λίστα θα υπάρχει ένα τετράγωνο, όπου οι εκλογείς θα σηµειώνουν τη σειρά που επιθυµούν να έχει στο ψηφοδέλτιο αυτός που «σταυρώνουν». Ας ελπίσουµε στο τέλος να συµβεί αυτό που έγινε στο συνέδριο του κόµµατος και αφορούσε την εκλογή των µελών της Κ.Ε., όπου η κάθε πλευρά είχε το δικό της ψηφοδέλτιο.

«Κούγκι»



Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρότεινε τη Γιάννα Αγγελοπούλου για υποψήφια δήµαρχο Αθήνας και η πρώτη που γέλασε ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. «Μα είσαι καλά;», του είπε στο Καφενείο της Βουλής, για να προσθέσει µε το σαρδόνιο και ειρωνικό χαµόγελό της: «Γιατί δεν την κάνεις δήµαρχο Κοµοτηνής;». Ο ίδιος ο Ευρ. Στυλιανίδης διαβεβαίωνε ότι έριξε τη σχετική πρόταση χωρίς προηγουµένως να έχει συνεννοηθεί µε τη Γ. Αγγελοπούλου. Επίσης, διέψευδε ότι γνώστης ήταν και ο Κ. Καραµανλής. Απλώς καυχιόταν πως µε την παρέµβασή του έκανε την πολιτική πιάτσα «Κούγκι».

Αριστερή Σοφία

Η αλήθεια είναι ότι µε την παρέµβαση που έκανε ο Ε. Στυλιανίδης έδωσε υπόσταση στη φηµολογία των τριγωνικών σεναρίων ανάµεσα στη Γ. Αγγελοπούλου, τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή. Πάντως, από την Κουµουνδούρου διαψεύδουν πως θα κατεβάσουν για δήµαρχο της Αθήνας την πρώην επικεφαλής της διοργάνωσης των Ολυµπιακών Αγώνων. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον της διεκδίκησης και ανάληψης της συγκεκριµένης διοργάνωσης, ενώ εκείνοι που δεν θέλουν την κ. Αγγελοπούλου ως υποψήφια είναι τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρµας» του Π. Λαφαζάνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνουν για την Αθήνα τη Σοφία Σακοράφα.

Ο αδελφός Φώτης



«Με τον Φώτη Κουβέλη είµαι φίλος κι αδελφός και δεν έχω σκοπό να τον σύρω στην αγκαλιά κανενός.

Εξάλλου, ούτε εγώ ούτε ο Φώτης χωράµε στην αγκαλιά του Σηµίτη ή του Βενιζέλου». Με τον τρόπο αυτόν απαντά ο γραµµατέας της Κ.Ε. της ∆ΗΜ.ΑΡ., Σπύρος Λυκούδης, σε όσους τον επικρίνουν ότι υπονοµεύει την πολιτική αυτονοµία του κόµµατος, επειδή επιµένει στην εκλογική συνεργασία των δυνάµεων της Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της ∆ΗΜ.ΑΡ., χαρακτηρίζοντας «φαιδρότητες» τις ερµηνείες που δόθηκαν στη στάση του, ότι δήθεν θέλει να «σώσει τον Βενιζέλο». Τέλος, θέτει στην κρίση του συνεδρίου του κόµµατος την παραµονή του ή µη στη θέση του γραµµατέα της Κ.Ε.

Χειροδικία



Με αξιωµατούχο του υπουργείου Υγείας και κολλητό του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊµαράκη, τα έχουν πάρει πολλοί βουλευτές της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ο λόγος; Επειδή δεν τους βγαίνει στο τηλέφωνο και αποφεύγει να κλείνει ραντεβού µαζί τους. Μάλιστα, βουλευτής από την επαρχία απείλησε πως θα χειροδικήσει σε βάρος του. Αποδέκτης των απειλών του έγινε και ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν έριξε άδικο στον βουλευτή. Αντιθέτως, του είπε να κάνει ό,τι νοµίζει.

Περιφερειάρχης



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ∆. Παπαδηµούλης, θα ήθελε να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Σε συζητήσεις που έχουν γίνει στα όργανα του κόµµατος εµφανίζεται πρόθυµος να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα κληθεί να διεκδικήσει τη θέση του Γιάννη Σγουρού. Σηµειωτέον, σε επίπεδο δηµοσίων σχέσεων είναι πιο ευέλικτος από τον σηµερινό περιφερειάρχη.

Ποια, θέλω να ξέρω ποια...

Κάποτε µεσουρανούσε στην τηλεόραση για την υποκριτική της ικανότητα. Τώρα την έχει πάρει επ’ ώµου ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Νευριάζει που της θυµίζουν το καλλιτεχνικό παρελθόν της και δεν της αναγνωρίζουν την επιστηµονική της κατάρτιση. Εµείς τη στηρίζουµε...

Keywords
Τυχαία Θέματα