Στρατηγικός επενδυτής η Fairfax στον Μυτιληναίο

Δυναμικά εισέρχεται η Fairfax στην ελληνική αγορά, αφού μετά τη συμμετοχή της στην Eurobank Properties, θα συμμετάσχει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Μυτιληναίος.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, διακινήθηκε πακέτο 4.972.383 μετοχών στη μετοχή της Μυτιληναίος, το οποίο και αντιστοιχεί στο 4,25% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε

στην τιμή των 5,13 ευρώ και η συνολική της αξία διαμορφώθηκε στα 25,5 εκατ. ευρώ.

Η Fairfax Financial Holdings Limited, με έδρα το Τορόντο του Καναδά, είναι μία εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της οποίας σκοπός είναι να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων της και την ανάπτυξη μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους της.

Η Fairfax βρίσκεται υπό την διοίκηση του Prem Watsa,από το 1985 και έχει πάνω από $25 δισ. υπό διαχείριση κεφάλαια.

Ο κ. Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, μετά τις υπογραφές για την Eurobank propertieς είχε δηλώσει ότι: "Οι Έλληνες έχουν περάσει μέσα από τεράστιες δυσκολίες, αλλά θεωρούμε ότι είναι πλέον ορατό το φως στο τέλος του τούνελ. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στους κύριους τομείς της οικονομίας της, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις ξένες επενδύσεις και δημιουργώντας θετική δυναμική που θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανάπτυξης στη χώρα". Προφανώς και η κίνηση στην Μυτιληναίος αποδεικνύει ότι ακόμα το πιστεύει!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα