Στο στόχαστρο ο Σαμαράς για τις αποτυχημένες συνδιασκέψεις της ΝΔ

Ελάχιστη έως μηδενική είναι η συμμετοχή της κομματικής βάσης στις περιφερειακές εκδηλώσεις της ΝΔ που πραγματοποιούνται ενόψει της εθνικής συνδιάσκεψης τον επόμενο μήνα. Σε αντίθεση με τα προσυνέδρια του 2010 και του 2013, οι Νεοδημοκράτες αυτή τη φορά γύρισαν την πλάτη στην ηγεσία της Συγγρού στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για αλλαγές σε επίπεδο κορυφής και πλαισίωσης του κομματικού μηχανισμού.

Κι ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η πρόσφατη περιοδεία

Σαμαρά είχε μια κάποια ανταπόκριση στις Σέρρες, την Ξάνθη και τη Χαλκιδική, στην Πελοπόννησο ο κόσμος αρνήθηκε να προσέλθει στις εκδηλώσεις αποστρεφόμενοι την επιλογή Σαμαρά να παραμείνει στην προεδρία της ΝΔ παρά την ήττα που υπέστη στις εκλογές.

Η ίδια αδιαφορία επικρατεί και για τα τεκταινόμενα στη Συγγρού , δηλαδή για τους τομείς παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. Μετά βίας οι βουλευτές - τομεάρχες συγκεντρώνουν στα γραφεία της ΝΔ 20-30 ανθρώπους στις συσκέψεις διαμόρφωσης αντιπολιτευτικού λόγου και όλοι ανεξαιρέτως προέρχονται από το στενό προσωπικό κύκλο του Σαμαρά καθώς οι κομματικές οργανώσεις έχουν καταρρεύσει.

Τούτων δοθέντων ο Αντώνης Σαμαράς μετέτρεψε τις περιφερειακές συνδιασκέψεις σε περιοδείες προσωπικής του προβολής στην προσπάθεια του να παραμείνει ενεργός στο πολιτικό παιχνίδι ενόψει εξελίξεων, όπως λένε οι Νεοδημοκράτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα