Στο Λουξεμβούργο ο Αβραμόπουλος

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Προεδρία στη Σύνοδο των ομολόγων του Υπουργών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ενώ κατά την εκεί παραμονή του θα συμμετάσχει και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης (European Defence Agency/EDA).

Στη Σύνοδο των ΥΠΑΜ της ΕΕ θα συμμετάσχει

και η Ύπατη Εκπρόσωπος αυτής επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Βρετανή Βαρόνη Catherine Ashton.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται η ευρωπαϊκή στρατηγική θαλασσίας ασφαλείας και οι επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν άμεσο ελληνικό «ενδιαφέρον». Αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση συμμετέχει το Πολεμικό μας Ναυτικό με μία φρεγάτα στην επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ» της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, στη δεύτερη περίπτωση γιατί η όλη επιχείρηση της ΕΕ στην Αφρική διευθύνεται από το στρατηγείο που εδρεύει στη Λάρισα και του οποίο ο επιτελάρχης είναι Έλληνας ανώτατος αξιωματικός.

Τέλος, στη διάρκεια του γεύματος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, υπό το πρίσμα της τελευταίας δραματικής εξελίξεως εκεί, καθώς και η επίδραση της ουκρανικής κρίσεως στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και η συνεργασία Ε.Ε. – ΝΑΤΟ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα