Στην Κρήτη το πλοίο με τους μετανάστες

Έξω από το λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων αγκυροβόλησε, νωρίς το πρωί, το το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Olympic Faith» στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι 331 μετανάστες που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής σε σκάφος περίπου 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Το πλοίο, λόγω του μεγέθους του, δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στο λιμάνι προκειμένου να αποβιβαστούν οι μετανάστες, οι οποίοι μετεπιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και σε τρία αλιευτικά σκάφη τα οποία έχουν κληθεί για να συνδράμουν, σύμφωνα

με το cretalive.gr.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται από νωρίς ο Υπολιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός καθώς και ο Λιμενοσταθμάρχης Παλαιόχωρας κ. Μαραθάκης οι οποίοι επιβλέπουν την επιχείρηση. Παρούσα επίσης δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., γιατροί, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν με πούλμαν σε εκθεσιακό κέντρο κοντά στις φυλακές της Αγυιάς όπου και θα φιλοξενηθούν έως ότου κινηθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους.

Πρόκειται για 265 άνδρες, 24 γυναίκες και 40 παιδιά από τη Συρία και την Αίγυπτο που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος περίπου 32 μέτρων. Το πλοίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση και αρχικά τους μετανάστες βρήκε το πλήρωμα του υπό ελληνικής σημαίας παραπλέοντος δεξαμενόπλοιου «Olympic Faith». Άμεσα και υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή κατέπλευσε πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού το οποίο και συνέδραμε στην ασφαλή πρόσδεση του αλιευτικού επί του δεξαμενόπλοιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα