Στην Ελλάδα ο Γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Γιόακιμ Γκάουκ, αποδεχόμενος τη σχετική πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια. Ο Γερμανός ομόλογος του κ. Παπούλια θα έχει "φορτωμένο" πρόγραμμα, καθώς θα πραγματοποιήσει συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τις συναντήσεις με τους δύο πολιτικούς αύριο, θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο μουσείο, αλλά και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Την Παρασκευή ο κ. Γκάουκ θα μεταβεί μαζί με τον Κάρολο Παπούλια στα Γιάννενα, στο δημοτικό διαμέρισμα Λιγκιάδων, όπου τον Οκτώβριο το 1943, οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους και μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Νωρίτερα, ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών νεοφυών καινοτόμων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στα Γιάννενα, επίσης, ο κ. Γκάουκ θα επισκεφθεί και την τοπική Συναγωγή και θα έχει συνάντηση με μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Η επιστροφή του στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα