Στην Αθήνα θρύλοι του παγκοσμίου μπιλιάρδου από αύριο

Όλα είναι έτοιμα για το 1ο Διεθνές Open Different 9 Ball, το μεγαλύτερο τουρνουά μπιλιάρδου που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην χώρα μας, μια και θα δώσουν το παρόν παίκτες – θρύλοι του αθλήματος παγκοσμίως.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο 32χρονος Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης του μπιλιάρδου, 6ος στην παγκόσμια κατάταξη του 9μπαλου, είναι ο διοργανωτής του τουρνουά, έχοντας ως συμπαραστάτες στην δύσκολη προσπάθειά του την οικογένεια Σιβισσίδη. Το τουρνουά ξεκινάει αύριο (24 Απριλίου) στο «αγωνιστικό σπίτι» του Οικονομόπουλου, στην Αμφιθέα, στο Different (Λεωφ. Αμφιθέας 101, Παλ. Φάληρο), την

έδρα του Αθλητικού Ομίλου Μπιλιάρδου Αμφιθέας.

Οι πέντε κορυφαίοι παίκτες (9μπαλου & σνούκερ) που θ’ αγωνισθούν στο Different 9 Ball Tournament 2014 είναι οι :
- ο Ραλφ Σούκε (Ralph Souguet), Γερμανός, 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής
- ο Νιλς Φεγιέν (Niels Feijen), Ολλανδός, 1 φορά παγκόσμιος πρωταθλητής και 4 πρωταθλητής Ευρώπης,
- ο Καρλ Μπόγες (Karl Boyes), Άγγλος, 1 φορά παγκόσμιος πρωταθλητής
- ο Σέιν Βαν Μπόενινγκ (Shane van Boening), Αμερικανός, νικητής σε 5 U.S. Open και Νο 1 στις ΗΠΑ,
- ο Τόνι Ντράγκο (Tony Drago), από τη Μάλτα, ένας θρύλος του σνούκερ, με περιορισμένες εμφανίσεις στο 9μπαλο.

Η συμμετοχή υπολογίζεται να φθάσει τους 170 ! αθλητές από όλο τον κόσμο, ένας εντυπωσιακός αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο προηγούμενος ήταν 110. Στην Αμφιθέα θα βρεθούν 20 παίκτες από την Κύπρο, 10 από την Σερβία και την Κροατία, 2 από την Αγγλία, ενώ το παρόν θα δώσει και το σύνολο του ελληνικού μπιλιάρδου, ανάμεσά τους φυσικά και οι δικοί μας Νίκος Οικονομόπουλος, Άλεξ (Αλέξανδρος) Καζάκης, Γιάννης Βασάλος, Νίκος Μαλάη (Nick Malaj) και πολλοί - πολλοί άλλοι.

Το τουρνουά θα χωριστεί σε 8 κατηγορίες 32 αθλητών και από την κάθε μια θα προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι που θα φτάνουν στα 9 νικηφόρα παιχνίδια. Στην φάση των 32 και μέχρι το τέλος του τουρνουά οι παίχτες για να προκριθούν πρέπει να κερδίσουν 11 παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα