Στην Αθήνα ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο

Στην Αθήνα θα φτάσει αύριο Τετάρτη 7 Ιανουαρίου ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο και γιος του τωρινού Προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου». Ο Κουβανός συγγραφέας πολιτικός και στρατιωτικός Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος της

κινηματογραφικής εταιρίας New Star που εκδίδει στα ελληνικά το βιβλίο του

Η επίσκεψη του συνδυάζεται και με το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου για τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 14 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο STUDIO New Star Art Cinema, όπου θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ. O κ. Κάστρο Εσπίν θα είναι ένας από τους ομιλητές στην ειδική εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης στον κινηματογράφο Studio Νew Star Art Cinema, που θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 7μμ.

Ο συγγραφέας που είναι ο ιδιαιτέρος του Προέδρου και σύμφωνα με τις προβλέψεις ο επόμενος Πρόεδρος της Κούβας, θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει ζητήσει να δει ιστορικούς χώρους που συμβολίζουν την αντίσταση σε διαφορετικές εποχές. Μεταξύ αυτών η Γέφυρα του Γοργοπόταμου, το Χάνι της Γραβιάς, το πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ και το μουσείο Μακρονησιωτών εξορίστων και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης .

Η παρουσίαση του βιβλίου του θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου (7 ΜΜ) στην Αλκυονίδα ενώ την επομένη, Τρίτη 13 Ιανουαρίου, ο κ. Κάστρο θα δώσει μια ομιλία προς τους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ» με τη συμμετοχή των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη, Μιχάλη Λυμπιεράτου, στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 12:00 ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Αλκυονίς New Star Art Cinema» (Ioυλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι εντυπωσιακότερες βιβλιοθήκες του κόσμου (ΦΩΤΟ)

Φυλαχτό 1.500 ετών βρέθηκε σε ανασκαφή στην Κύπρο

Το Hobbit πρώτο στο Box Office για τρίτη εβδομάδα!

Πρεμιέρα για Γρηγόρη Βαλτινό και Ζέτα Μακρυπούλια

Πως θα αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του φασισμού;

Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην Καππαδοκία

Πρόγραμμα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων σε 4 πόλεις

Keywords
Τυχαία Θέματα