Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Η μη ανανέωση 42 συμβάσεων που έχουν λήξει και η επικείμενη απόλυση 112 συναδέρφων τους έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζόμενων στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό, προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 12:30 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο ανακοίνωσε στους

εργαζομένους την εξάντληση των πιστώσεων, γεγονός που επιφέρει την παύση των εργασιών τόσο στην αρχαιολογική εκσκαφή στο κέντρο της πόλης όσο και στους υπόλοιπους σταθμούς του μετρό. Οι 112 συμβάσεις που δεν θα ανανεωθούν λήγουν στις 25 Νοεμβρίου και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Το σωματείο των εργαζόμενων σε ανακοίνωση του καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας με αιτήματα την ανανέωση όλων των συμβάσεων, την άμεση εκταμίευση συμπληρωματικής χρηματοδότησης και την διατύπωση της αλήθειας.

Παράλληλα απευθύνουν έκκληση σε όλους τους φορείς της πόλης να καθίσουν σε ένα τραπέζι ανεξάρτητα από τις διαφορές τους και να λύσουν τον γόρδιο δεσμό του του έργου που, από πνοή, έχει γίνει πληγή για την πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καραμπόλα στον περιφερειακό του Βόλου (ΦΩΤΟ)

Μαθητές των Εξαρχείων έφτιαξαν ταινία για την παιδεία (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα