Στα..."χαρακώματα" Βενιζέλος-Παπανδρέου

Μία μόλις μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου τον αιφνιδίασε και με μία επιστολή-βόμβα έβαλε "φωτιά" τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην υπό δημιουργία Δημοκρατική Παράταξη.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

και εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας ότι τώρα δε συμμετέχει κανένας στο κόμμα, το οποίο ψυχορραγεί.

"Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από την βάση. Τώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του, αποστασιοποιούμενος ολοκληρωτικά από την πορεία που έχει χαράξει ο νυν αρχηγός.

Επιπλέον τόνισε ότι "θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, είναι να συμβάλλω στην αναγέννηση του Κινήματος, αλλά και στην ανόρθωση της χώρας - για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαίου και για την ενδυνάμωση της προοπτικής του λαού μας προς την ευημερία", αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Δημοκρατική Παράταξη.

Γεμάτη "καρφιά" ήταν η απάντηση που έφτασε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως το χάσμα μεταξύ των δύο είναι πλέον σχεδόν αγεφύρωτο.

Η ανακοίνωση του Κινήματος επικεντρώθηκε στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ως μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ενώ είναι χαρακτηριστικό το πως τελειώνει: "Το πλαίσιο όμως μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη και πρωτίστως το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Χώρα δεν θα επιτρέψουμε να το διαταράξει κανείς".

Διαβάστε επίσης:

"Βόμβα" Παπανδρέου! Ζητάει νέα εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Το "αντίο" του Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου!

Keywords
Τυχαία Θέματα