Στα δικαστήρια ο Εμίρης για την επένδυση στην Οξιά

της Ανθής Βούλγαρη

Το όνειρο της Οξιάς αποδείχτηκε θερινής νυκτός και τα σχέδια για το «art island» που ονειρεύτηκε ο Εμίρης του Κατάρ μπαίνουν πίσω στο συρτάρι. Ο Έλληνας αρχιτέκτονας που είχε αναλάβει τα σχέδια και τη μελέτη για την δόμηση του νησιού κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας Λιβανέζικων συμφερόντων Pimara AE- η οποία διαχειρίζεται το πορτοφόλι του Εμίρη του Κατάρ για το συγκεκριμένο project- ενώ η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 11 Νοεμβρίου.

Ας

πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2012 την περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν σε οικονομικό αναβρασμό ο Εμίρης του Κατάρ αποφασίζει να επενδύσει τα χρήματά του στη χώρα μας αγοράζοντας δια μέσου της εταιρεία Pimara AE το νησί Οξιά. Η συγκεκριμένη επένδυση θεωρήθηκε προάγγελος και άλλων τέτοιων κάτι που η χώρα το είχε - και συνεχίζει- ιδιαίτερη ανάγκη.

Η Pimara ΑΕ αναθέτει τη μελέτη και τα σχέδια στον έμπειρο αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη και τους συνεργάτες του οι οποίοι με τη σειρά τους εκπόνησαν τη μελέτη και την παρουσίασαν τόσο ενώπιον των ανθρώπων της Pimara όσο και του εμίρη του Κατάρ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απο το περιβάλλον του Έλληνα αρχιτέκτονα η μελέτη παρουσιάστηκε και στον διάδοχο του Εμίρη.

Αφού δόθηκε το πράσινο φως ξεκίνησαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει το έργο ωστόσο οι ρυθμοί της εξέλιξης του ήταν σχετικά αργοί αφού για την ελληνική νομοθεσία η ανοικοδόμηση ιδιόκτητων νησιών είναι πρωτοφανής οπότε το περίφημο “fast truck” δεν λειτούργησε όσο γρήγορα θα ήθελαν οι επενδυτές οι οποίοι απο τον περασμένο Ιανουάριο σταμάτησαν να πληρώνουν το ποσό που είχαν συμφωνήσει με τους μελετητές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το γραφείο του κυρίου Αγιοστρατίτη έχει παραλάβει μόνο το ποσό των 400.000 ευρώ απο την Pimara AE και έτσι η ελληνική εταιρεία κατέθεσε αγωγή εναντίον της PIMARA AE.

«Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα η PIMARA ζήτησε αναβολή για τις 11 Νοεμβρίου. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ αυτή τη στιγμή. Το μόνο που θα πω είναι πως δυσφημίζεται το γραφείο μου, το οποίο έχει αναλάβει κατά το παρελθόν πολλά σπουδαία έργα παρόλα αυτά η αλήθεια θα ακουστεί σύντομα στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε ο κύριος Αγιοστρατίτης και τόνισε: «Η αγωγή δεν έγινε κατά του Εμίρη αλλά κατά της Pimara που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί τον Εμίρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα