Στα δικαστήρια η αδελφή του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου

Κι όμως συνέβη και αυτό. Μια γαλαζοαίματη και συγκεκριμένη η πριγκίπισσα Χριστίνα της Ισπανίας, αδελφή του νέου βασιλιά Φίλιππου ΣΤ΄ θα συρθεί στα δικαστήρια ως κοινή θνητή, αφού το Ανώτατο Ισπανικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επισημοποίησε τις κατηγορίες εναντίον της και εναντίον του συζύγου της για διαφθορά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την διεξαγωγή της δίκης.

Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα της έρευνας, η Ινφάντα Κριστίνα κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

και για φοροαπάτη.

Ο σύζυγός της, Ινάκι Ουρντανγκαρίν, πρώην παίκτης του χάντμπολ, και ο πρώην συνέταιρός του κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν έξι εκατομμύρια ευρώ από κρατικές χρηματοδοτήσεις με προκάλυμμα την μη κυβερνητική οργάνωση «Noos», την οποία διηύθυναν.

Δεν είναι τυχαίο ότι το παλάτι είχε αποκλείσει την πριγκίπισσα Χριστίνα από όλες τις επίσημες εκδηλώσεις με στόχο να περισώσει ότι μπορεί από το καταρρακωμένο κύρος της βασιλικής οικογένειας, ενώ δεν παραβρέθηκε ούτε στην τελετή ενθρόνισης του αδελφού της.

Ο γαμπρός του νέου βασιλιά της Ισπανίας έχει χαρακτηριστεί «απατεώνας» και με την βούλα, η αδελφή του θα δικαστεί για διαφθορά, ενώ αναμένεται και η απόφαση του ισπανικού κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Χουάν Κάρλος.

Έτσι λοιπόν ο Φίλιππος αναλαμβάνει τα ηνία του θρόνου σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονική περίοδο και παίρνει στους ώμους του το βάρος να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των Ισπανών στον θεσμό της βασιλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα