Σώθηκε πιλότος στη Χαλκιδική μετά από πτώση αεροσκάφους

Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία στο Βόρειο Αιγαίο με την πτώση στη θάλασσα ενός ακροβατικού μονοθέσιου αεροσκάφους από τη Λιθουανία τύπου Su-26, που ωστόσο είχε αίσιο τέλος, καθώς πριν από λίγη ώρα, στις 18:07’, εντοπίστηκε στη θάλασσα και περισυνελλέγη από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας ο πιλότος του σώος και καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Πιο

συγκεκριμένα, το Λιθουανικό ακροβατικό αεροσκάφος Su-26 που επρόκειτο να συμμετάσχει στο Athens Flying Week, που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόϊ το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου, είχε σταματήσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας για ανεφοδιασμό. Από εκεί απογειώθηκε στις 15:31’ με προορισμό την Αθήνα. Δέκα λεπτά αργότερα, στις 15:41’, χάθηκε κάθε επαφή με το αεροσκάφος, ενώ πετούσε κοντά στο Ακρωτήριο «Αράπης» στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Αμέσως κινητοποιήθηκε το σύστημα και διατάχθηκε η απογείωση των ελικοπτέρων ετοιμότητος Super Puma της Λήμνου, ΑΒ-205 της Νέας Αγχιάλου και ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H από την Ελευσίνα, που άρχισαν αμέσως επιχείρηση ερεύνης και διασώσεως στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή και πλωτών σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στις 18:07’, το ελικόπτερο Super Puma της Λήμνου, που ανήκει στην 384 Μοίρα Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ), τον εντόπισε στην επιφάνεια της θαλάσσης, απ’ όπου και περισυνελλέγη από τους δύτες του σε καλή κατάσταση και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα