Σοκ!Νεκρός εκπρόσωπος του ΔΝΤ (VIDEO)

Μεταξύ των τουλάχιστον 15 νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στην Καμπούλ, την Παρασκευή, ήταν και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το ΔΝΤ.

Ο 60χρονος Γουάμπελ Αμπντάλα, υπήκοος Λιβάνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ήταν ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από το 2008.

Για τραγικά νέα

που συγκλόνισαν όλα τα μέλη του οργανισμού έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε λιβανικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ. Μεταξύ των νεκρών ήταν και τρεις δράστες της επίθεσης, ενώ αγνοούνται τέσσερις εργαζόμενοι στην αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Τα μέλη του ΟΗΕ ενδέχεται να βρίσκονταν κοντά στο εστιατόριο, με την ονομασία «Η Ταβέρνα του Λιβάνου» στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση των Ταλιμπάν και φέρονται ως αγνοούμενοι, ανέφερε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΟΗΕ προσπαθεί να διευκρινίσει τι συνέβη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ην ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια ομάδα των Ταλιμπάν.

Σημειώνεται ότι το εστιατόριο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ και σε αυτό συχνάζουν διπλωμάτες, σύμβουλοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις κι άλλα μέλη των κοινοτήτων των ξένων στην αφγανική πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα