Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», ανέφερε σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται για την σύνοδο του ΔΝΤ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζοντας ότι «κανείς δεν έχει καμία ιδέα πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα

της Αθήνας».

Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει καταστρέψει την πρόοδο που επιτεύχθηκε από την προηγούμενη».

«Η Ε.Ε. είναι ευθύνη όλων των μελών» ανέφερε με νόημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει το ενδεχόμενο μετάδοσης ενός Grexit λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής οικονομίας της ευρωζώνης και ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το οτιδήποτε θα συμβεί.

Τέλος, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ντι Τσάιτ, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα την παραμονή εντός του ευρώ, με συνέχιση της χρηματοδότησης του πιστωτικού συστήματος από την ΕΚΤ, ακόμη και μετά από μια διακοπή της αποπληρωμής των πιστωτών, ήτοι μετά από κρατική χρεωκοπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα