Σλοβενία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση Τσέραρ

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη σλοβενική βουλή έλαβε η κυβέρνηση του Μίρο Τσέραρ.

Το κόμμα του Μίρο Τσέραρ έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου το 35% των ψήφων και συγκρότησε συνασπισμό με το Κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SD), εξασφαλίζοντας πλειοψηφία 52 ψήφων στο κοινοβούλιο των συνολικά 90 εδρών.

Τη νέα τρικομματική

κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων: Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα, Νέα Σλοβενία (NSI) και Ενωμένη Αριστερά (ZL).

«Ορκίζομαι να σέβομαι τη συνταγματική τάξη, να ενεργώ σύμφωνα με τη συνείδησή μου και να κάνω ό,τι μπορώ για την ευημερία της Σλοβενίας» είπαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης κατά την ορκωμοσία τους.

Ο Τσέραρ ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση συνασπισμού συνειδητοποιεί ότι έχει τη μεγάλη ευθύνη να οδηγήσει τη Σλοβενία εκτός κρίσης.

«Γνωρίζουμε ότι η Σλοβενία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, πολύ κοινωνική ευαισθησία και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία έχουμε θέσει ως αποστολή και στόχο» υπογράμμισε.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους βουλευτές ο Σλοβένος πρωθυπουργός ανήγγειλε περιοριστική δημοσιονομική πολιτική ώστε η χώρα να μπορεί να επανακτήσει δημοσιονομική ανεξαρτησία. Γνωστοποίησε επίσης πως θα διεξαχθούν διαβουλεύσεις για το αν είναι αναγκαίος, συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2014.

«Η κατάστασή μας είναι σοβαρή, αλλά μπορεί να ελεγχθεί και να γεφυρωθεί. Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, έχουμε γι' αυτό σχέδιο, όραμα και βούληση», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα