Σκυλάκια-πειραματόζωα φυλακισμένα για μια ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέλη ενός από τους πιο γνωστούς συλλόγους για την προστασία ζώων και συγκεκριμένα για την ελευθερία των σκυλιών ράτσας Beagle, που χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακά πειράματα κοινοποίησαν ένα βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και συγκίνηση.

Εννέα σκυλάκια που έζησαν φυλακισμένα όλη τους τη ζωή μέσα σε μικρά κλουβιά χωρίς να έχουν δει ποτέ τους το φως του ήλιου και μην έχοντας περπατήσει ούτε για μια στιγμή ελεύθερα, έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την φύση, στην οποία ''ανήκουν''.

Ύστερα από

αμέτρητες δοκιμές (μη εγκεκριμένων προιόντων) πάνω τους, προσπαθούν για πρώτη φορά στις 6 Μαιου 2014 να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη, σημειώνει η San Fransisco Globe. Τρομοκρατημένα δεν άφηναν εύκολα τα κλουβιά τους, το μόνο μέρος στο οποίο είχαν συνηθίσει και τους φαινόταν οικείο. Τα πρώτα βήματα ήταν πολύ διστακτικά, οι κινήσεις συνεσταλμένες, οι ουρές κατεβασμένες.

Αλλά δεν χρειάστηκε πολύ για να αρχίσουν να απολαμβάνουν αυτό που τόσα χρόνια στερήθηκαν: τα διστακτικά βήματα έγιναν ξέφρενο τρέξιμο, οι συνεσταλμένες κινήσεις παιχνίδι, οι ουρές σηκώθηκαν και το… πάρτι άρχισε.

Η εικόνα των σκύλων στην αρχή του βίντεο και η όψη τους στο τέλος, λένε αρκετά σχετικά με το ηθικό κομμάτι της χρήσης σκύλων και γενικά ζώων στο εργαστήριο...

Keywords
Τυχαία Θέματα