Σκληρή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες της Ουκρανίας

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του διαψεύδει το Υπουργείο Εξωτερικών τις κατηγορίες εκπροσώπων των κομμάτων της Μείζονος (ΣΥΡΙΖΑ-Ρένα Δούρου) και Ελάσσονος αντιπολιτεύσεως (ΑΝΕΛ-Παύλος Χαϊκάλης, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή), αναφορικά για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, συνδέοντας αυτές ευθέως με τις προσεχείς αυτοδιοικητικές επαφές, στις οποίες συμμετέχουν τόσο η κυρία Δούρου, όσο και ο κ.Χαϊκάλης.

«Και μόνο το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,

Ρένα Δούρου, έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, που συνεχίζει: «Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

Η ανακοίνωση δε του ΥΠΕΞ καταλήγει παραπέμποντας όλους στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, που ας σημειωθεί βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλο και η οποία υπογράφεται από την πρόεδρό της Αλεξάντρα Προτσένκο, σημειώνοντας τα εξής: «Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα