Σήμερα ο τελικός Champions League στο "Ντα Λουζ" (21:45, ΝΕΡΙΤ)

Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν σήμερα τον φετινό Champions League στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας (21:45, ΝΕΡΙΤ).

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα παλέψουν μεταξύ τους για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά τον δέκατο τίτλο της ιστορίας της και επιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια σε τελικό, καθώς τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν το 2002, όταν και είχε φτάσει

στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Κάρλο Αντσελότι θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Κασίγιας, με αμυντικό δίδυμο τους Ράμος και Πέπε, τον Καρβαχάλ δεξιά και τον Κοεντράο αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ο Ιγιαραμέντι θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αλόνσο, πλάι στους Μόντριτς και Ντι Μαρία, με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Μπέιλ, Ρονάλντο και Μπενζεμά.

Την αποστολή της «βασίλισσας» συμπληρώνουν οι Φερνάντεθ, Λόπεθ, Βαράν, Κεντίρα, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Αρμπελόα, Νάτσο, Ίσκο και Μοράτα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος θέλει να κλείσει μια εκπληκτική χρονιά με την κούπα του Champions League.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το κλασικό 4-4-2. Ο Κουρτουά θα πάρει θέση στον άσο με την άμυνά του να αποτελείται από τους Γκοντίν, Μιράντα, Λουίς (αριστερά), Χουανφράν (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε και Αρντά Τουρά και στην επίθεση οι Βίγια, Κόστα.

Την αποστολή των «ροχιμπλάνκος» συμπληρώνουν οι Αρανθουμπια, Σουάρεθ, Αντριάν, Γκαρθία, Ροντρίγκες, Αλντερβέιρελντ, Μανκίγιο, Χιμένες, Ινσούα, Σόσα και Ντιέγκο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Σάντερ Φαν Ρούκελ και Έρβιν Ζάινστρα. Οι δύο πρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι επίσης Ολλανδοί, Πολ Φαν Μπούκελ και Ρίτσαρντ Λίσφελ, ενώ –τέλος- τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τούρκος Τσουνεΐτ Τσακίρ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα