Σημαντική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, Μανωλά, στις ΗΠΑ

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα 1 Νοεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, προσκεκλημένος Αμερικανού ομολόγου του Αρχηγού του Αμερικανικού Στρατού Στρατηγού Raymond T. Odierno. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στις ΗΠΑ, που θα διαρκέσει ως τις 8 Νοεμβρίου, ο Στρατηγός Μανωλάς θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του, για θέματα αμοιβαίου επιχειρησιακού και

εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ισχύουσας διμερούς ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι συζητήσεις του Έλληνος Αρχηγού θα περιστραφούν κυρίως σε θέματα εκπαιδεύσεως, κοινών ασκήσεων, ενώ βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι και τα εκκκρεμή εξοπλιστικά θέματα, όπως αυτά των μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1A1 Abrams, των επίσης μεταχειρισμένων ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ, όπως και των 10 από δεύτερο χέρι μεταφορικών ελικοπτέρων Chinook και των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραυλών MLRS και των πυρομαχικών τους κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Στρατηγός Μανωλάς θα επισκεφθεί στην έδρα του ΟΗΕ, το Ελληνικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί και θα συναντηθεί με τον Αντιστράτηγο Maqsood Ahmed στρατιωτικό σύμβουλο του ΟΗΕ για θέματα ειρηνευτικών αποστολών κοινού ενδιαφέροντος. Ακόμα, στο πλαίσιο της ενημερώσεώς του για το σύστημα εκπαιδεύσεως των στελεχών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί σχολές και σχολεία του Αμερικανικού Στρατού.

Τέλος, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτων.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση "Πυρπολητής"

"Κόκκινος" συναγερμός και πάλι για τον Αλφειό

Θρίλερ με τον "Μητσάρα"

Με λίστα η είσοδος στο Καποδιστριακό για τη συνεδρίαση της Συγκλήτου

"Κλειστό" το κέντρο της πρωτεύουσας λόγω συλλαλητηρίου

Αυξημένη η αιθαλομίχλη στον Βόλο

Keywords
Τυχαία Θέματα