Σιγουριά από Αντώνη Σαμαρά για τους "180"

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο που όλα είχαν «παγώσει» στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις ενδοκυβερνητικές γκάφες, αλλά και το σκληρό παζάρι με την τρόικα, εσχάτως έχει επανέλθει η αισιοδοξία, παράλληλα με τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει τον βίο της.

Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση ότι θα υπάρξει

εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα σύνθεση της Βουλής. «Δεν θα έχουμε πρόβλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η αλήθεια είναι ότι η βεβαιότητα Σαμαρά έχει αρχίσει να προβληματίζει ακόμη και τους πιο στενούς συνεργάτες του. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν τολμούν να πουν ότι: «Ο Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του μόνο όταν είναι σίγουρος». Ετσι πράττει και στην παρούσα φάση. Το πρόβλημα για τον Μεσσήνιο πολιτικό δεν εστιάζεται τόσο στην εξεύρεση των «180» όσο στο «ατύχημα», που κάλλιστα μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνητικές αναταράξεις. Αυτός, λοιπόν, είναι και ο βασικός λόγος που θέλει να «κλείσει» εδώ και τώρα τα μέτωπα που έχει με τους δανειστές μας.

Από τη στιγμή που θα έχει αίσιο τέλος η διαπραγμάτευση, αυτομάτως ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι θα ανανεωθεί και ο πολιτικός χρόνος της σημερινής κυβέρνησης. Μάλιστα, με δεδομένη τη βεβαιότητα που υπάρχει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι η συγκρότηση του κυβερνητικού σχηματισμού που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές. Οπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Σαμαράς έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Για πρώτη φορά δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, ακόμη και στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του.

ΥΓ: Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αν πετύχει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα