Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολεία Ρόδου και Καλύμνου

Με σεξιστικά σχόλια και αισχρά ηλεκτρονικά μηνύματα παρενοχλούσαν σεξουαλικά τις μαθήτριές τους δύο καθηγητές που υπηρετούν σε σχολεία της Καλύμνου και της Ρόδου.

Οι δύο υποθέσεις απασχολούν τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Εισαγγελία, καθώς επίσης και το υπουργείο Παιδείας, που έχει ενημερωθεί σχετικά με αυτές.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν αναστατωθεί από το σοκαριστικό γεγονός. Ειδικά στη μία εκ των δύο υποθέσεων, υπάρχουν ντοκουμέντα από ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλε ο καθηγητής σε τρεις μαθήτριες του. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του ανεκδιήγητου εκπαιδευτικού.

Ο 32χρονος καθηγητής του σχολείου της Καλύμνου εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητριών, να είναι ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου στάλθηκαν αισχρά και άκρως σεξιστικά κείμενα σε ανήλικες μαθήτριες. Μετά τον εντοπισμό του, έχει απομακρυνθεί από το σχολείο όπου υπηρετούσε και κινήθηκε αυτομάτως σε βάρος του η διαδικασία απόλυσης, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός βρέθηκε να έχει στείλει μηνύματα αντίστοιχου περιεχομένου σε παντρεμένη γυναίκα του ίδιου νησιού. Η ίδια είχε καταγγείλει το γεγονός πρώτα στον σύζυγο της και εν συνεχεία στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασία της έρευνας.

Οι καταγγελίες αυτές, έφθασαν στους προϊσταμένους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι κίνησαν άμεσα την διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε σχεδόν ακαριαία. Το αποτέλεσμά ήταν η αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού και η απομάκρυνση του από το σχολείο. Η υπόθεση έχει φτάσει και στα χέρια της Εισαγγελίας Κω, ενώ αναμένονται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για καταλογισμό ευθυνών στον απαράδεκτο καθηγητή.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 30χρονο καθηγητή που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα σε χωριό της Ρόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις καταγγελίες, ο εκπαιδευτικός μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ' ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου χρησιμοποιώντας ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα.

Αυτό πολύ γρήγορα προκάλεσε την οργή των μαθητριών αλλά και των γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν τη διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ως τότε, με απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης, ο καθηγητής έχει μετακινηθεί από το σχολείο όπου υπηρετούσε, σε άλλο σχολικό συγκρότημα.



Keywords
Τυχαία Θέματα