Σε ταβέρνα μετατρέπεται το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου στην κατεχόμενη Κερύνεια

Η είδηση της μετατροπής του σπιτιού της Τιτίνας Λοϊζίδου στην κατεχόμενη Κερύνεια σε ταβέρνα, που δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Havadis", προκάλεσε σοκ στην ίδια, καθώς, όπως είπε, το σπίτι ανήκε στον παππού της, ιατρό στην Κερύνεια και η ενέργεια αυτή "αποτελεί ασέβεια, όχι μόνο προς την οικογένειά της, αλλά και προς την ιστορία της πόλης".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "ιδιοκτήτης" του σπιτιού είναι κάποιος Ισμαήλ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο ενοικιαστής του

σπιτιού, Κεμάλ Χιφτζίογλου, είπε, ότι "το σπίτι δεν το έχουμε νοικιάσει από την Τιτίνα Λοϊζίδου. Το έχουμε νοικιάσει από τον κύριο Ισμαήλ και θα αρχίσουμε άμεσα τις εργασίες, ώστε να το μετατρέψουμε σε ταβέρνα. Δεν ξέρω αν έχει δικαίωμα να επιστρέψει πίσω η Λοϊζίδου", πρόσθεσε.

Η Τιτίνα Λοϊζίδου είναι η πρώτη Κυπρία η οποία κέρδισε προσφυγή κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με την νίκη της αυτή εξασφάλισε αποζημίωση για στέρηση περιουσίας καθώς και το δικαίωμα της επιστροφής της περιουσίας της, που έχασε κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Άνοιξε το δρόμο στα υπόλοιπα θύματα της Τουρκικής εισβολής για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Τουρκία όμως ουδέποτε επέστρεψε την περιουσία της πίσω μη εφαρμόζοντας την απόφαση του ΕΔΑΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα