Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Λακωνία

Αν και από την κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας σε όλη τη χώρα υπάρχουν ζυμώσεις για τις θέσεις και τις πιθανότητες εκλογής στα κομματικά ψηφοδέλτια. Στη Λακωνία o "παλιός" Θανάσης Δαβάκης θεωρείται ότι θα παίξει δυνατά για ακόμα μια φορά έχοντας ως πλεονεκτηματά του το περασμά του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την πολύχρονη εμπειρία του (εκλέγεται από το 1993) και την πολύχρονη

εμπειρία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τη μία φορά που δεν τα κατάφερε (2007) στις αμέσως επόμενες εκλογές κάλυψε τη διαφορά και μάλιστα ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Η έτερη βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου βρίσκεται σε κάμψη καθώς οι κόντρες της κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της στοίχισαν ιδιαίτερα ενώ και στο Μέγαρο Μαξίμου είναι βαρύ το κλίμα γι αυτήν. Ανάμεσα στα ονόματα που παίζουν για τις τρεις θέσεις που απομένουν αυτό που ξεχωρίζει είναι του πρώην γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαου Δασκαλάκη και σημερινού γενικού γραμμάτεα Τηλεποικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο Δασκαλάκης στενός συνεργάτης του Καραμανλή ανήκει και στους ανθρώπους που εμπιστεύεται ο Αντώνης Σαμαράς και θεωρείται ότι αν τελικά είναι στο ψηφοδέλτιο μπορεί και να αλλάξει τις ισορροπίες.

ΑΞΙΖΕΙ: Από τη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο νομό καθώς είναι συμβολίκής αξίας για τo κυβερνόν κόμμα και η απώλεια του δήμου Σπάρτης είχε άμεσο αντίκτυπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα