Σε φυλάκιο του Γράμμου διανυκτέρευσε ο Καμμένος

Στο Ελληνικό Φυλάκιο «Γράμμος», στο ομώνυμο όρος, στο οποίο γράφτηκε ο επίλογος του αιματηρού Εμφυλίου πολέμου τον Αύγουστο του 1949, διανυκτέρευσε χθες βράδυ ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα επί της συνοριακής γραμμής με την Αλβανία και την πΓΔΜ.

Ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΣ

Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλος και υπηρεσιακούς παράγοντες, έφτασε χθες αργά το απόγευμα στο Ε.Φ.«Γράμμου» με ελικόπτερο UH-1H Huey του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3ο ΤΕΑΣ), όπου έφαγε μαζί με τους στρατιώτες και τον Αρχιφύλακα του Φυλακίου, ενώ και σήμερα το πρωί έλαβε πρωινό μαζί με το προσωπικό προτού αναχωρήσει πάλι με ελικόπτερο προς τα φυλάκια του «Τριλόφου» και της «Διποταμιάς», όπου και του έγινε η σχετική ενημέρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο, δηλ. διανυκτέρευση σε φυλάκιο της μεθορίου και εκεί παράθεση δείπνου και πρωινού, αυτών του προγράμματος των στρατιωτών, είναι η πρώτη φορά που παρατίθεται σε ΥΕΘΑ και στην ακολουθία του.

Ακολούθως επισκέφτηκε ακόμα τα φυλάκια του «Αγ.Ιωάννη», της «Ιεροπηγής», της «Κρυσταλλοπηγής», «Βροντερού». Το ελικόπτερό του προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της αερολέσχης Φλωρίνης, από όπου ο υπουργός με την ακολουθία του μετέβησαν οδικώς στο Ε.Φ. «Νίκης».

Ο κ.Καμμένος θα παραμείνει σήμερα το απόγευμα στην Κοζάνη, όπου θα επισκεφτεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφεριάρχη Κοζάνης, θα διανυκτερεύσει εκεί και αύριο το πρωί θα πετάξει μέχρι την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, όπου θα τον περιμένει ένα ελικόπτερο του S-70B-6 Aegean Hawk της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού, για να τον μεταφέρει κάπου στο Αιγαίο, επί της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» προκειμένου να παρακολουθήσει την τελική φάση της ασκήσεως «Καταιγίς 2015» του ΠΝ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα