Γυναίκα η όμηρος -Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η καταδίωξη

Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η καταδίωξη των επικίνδυνων τρομοκρατών.

Υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ όπου οι δύο δράστες του μακελειού στην εφημερίδα Charlie Hebdo φέρονται να έχουν ταμπουρωθεί σε κτίριο στη βιομηχανική περιοχή κρατώντας μία όμηρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαιώνει ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών. "εχουμε ενδείξεις για την

παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες κρατούν όμηρο μία γυναίκα, την οποία οι ειδικές δυνάμεις έχουν εντολές να σώσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Πριν από λίγα λεπτά οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες».

Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot.

Πανικός επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους και περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία.

Ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης


Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

"Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο", δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".

Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι.

Νωρίτερα:

Θρίλερ δίχως τέλος στο Παρίσι, με τους δράστες της επίθεσης στη Charlie Hebdo καθώς νωρίτερα σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την καταδίωξη οχήματος στην περιοχή 13 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ, ενώ οι δύο μακελάρηδες φέρονται να πήραν και ομήρους, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όμηροι έχουν απαχθεί από εταιρεία στην πόλη Νταμαρτέν, βορειο-ανατολικά του Παρισιού, κοντά στην περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό των αδερφών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.

Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί κυνηγούν τους δράστες με την καταδίωξη να λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο αυτοκινητόδρομο Α2.

Νωρίτερα, οι δύο δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Oise και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα Peugeot 206.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μεταδίδει η Le Monde,ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.

Μάλιστα, λόγω των εξελίξεων διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ και αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατευθύνεται στο γραφείο του.

Δείτε σε συνεχή ροή όσα συμβαίνουν στη Γαλλία:

Πυροβολισμοί ξανά στη Γαλλία- Όμηρος στα χέρια των δραστών (LIVE)

Ασύλληπτοι οι δράστες των φονικών επιθέσεων στο Παρίσι

Αυτοί είναι οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι της Charlie Hebdo (ΦΩΤΟ)

"Έσβησε" ο Πύργος του Άιφελ λόγω πένθους για το Charlie Hebdo (VIDEO)

Charlie Hebdo: Πώς ο επίδοξος ράπερ εξελίχθηκε σε ψυχρό εκτελεστή

"Ήρωες" για τους τζιχαντιστές οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo

Φρίκη: Προσπαθούν να επαναφέρουν την αστυνομικό λίγο πριν ξεψυχήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πανικό η Γαλλία: Tρίτο ''χτύπημα'' κοντά σε εστιατόριο

Σε κατάσταση σοκ ο Φρανσουά Ολάντ

Νέα επίθεση στο Παρίσι

Επτά συλλήψεις στο Παρίσι για το μακελειό του Charlie Hebdo

Τι δήλωσε ο Γιούνεκρ για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Νεκροί οι σκιτσογράφοι που σχεδίασαν τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ)

Με αυτή την εικόνα οι Γάλλοι κατακλύζουν τα social media μετά το χτύπημα

Bίντεο-σοκ από το μακελειό στο Παρίσι!

Μακελειό στο Παρίσι: 12 νεκροί από επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo (LIVE VIDEO)

Όταν τα σκίτσα του Charlie Hebdo προκάλεσαν οργή...

Δείτε σε βίντεο την στιγμή της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Keywords
Τυχαία Θέματα