Σε ασθενείς ομάδες τα χρήματα που δεσμεύονται από καταθέσεις

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Νομοσχέδιο με το οποίο θα αξιοποιηθούν εκατομμύρια ευρώ από δεσμευμένες καταθέσεις προς όφελος ασθενών κοινωνικά ομάδων είναι έτοιμη να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ο κ. Αθανασίου είπε πως σύμφωνα με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, μόνο

από ορισμένες δράσεις έχουν «δεσμευτεί καταθέσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, 750.000 δολαρίων, τουρκικές λίρες, χρυσός, ασήμι, κοσμήματα κ.α. "Σε αυτά δεν υπολογίζονται κατασχέσεις που έχουν να κάνουν με αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» είπε ο κ. Αθανασίου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι τα προαναφερόμενα ποσά να αξιοποιηθούν τα ποσά προς όφελος ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων ενώ προσδιορίζοντας χρονικά την κατάθεση του νομοσχεδίου το την τοποθέτησε εντός του Ιουνίου. Ιδιαίτερη σημασία είχε πάντως και η αναφορά του Υπουργού πως θα πρέπει να εξεταστεί και η πρόβλεψη επιεικέστερης ποινικής μεταχείρισης προς όσους επιστρέφουν «τα κλεμμένα» πριν την διαδικασία άσκησης δίωξης εναντίον τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα