Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα!

Άκαρπη απέβη και η τρίτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την τρόικα, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία για το θέμα των πλειστηριασμών.

Οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν ούτε σήμερα στους όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των δανειστών ζήτησαν να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους προκειμένου να λάβουν τις εντολές με βάση τις οποίες θα κινηθούν. Από την επικοινωνία αυτή θα εξαρτηθεί και

αν θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι άκαρπο είχε αποβεί και το πρωινό ραντεβού, με τους επικεφαλής της τρόικας και τον κ. Χατζηδάκη να περιορίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανταλλαγή απόψεων.

Η ελληνική πλευρά θέλει να υπάρξει συμφωνία προκειμένου να νομοθετήσει, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί γραμμή συνεννόησης.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία όσον αφορά στο να παραμένει σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη για τη δικαστική προστασία και σε ό,τι αφορά το μόνιμο καθεστώς κατά το πρότυπα του ιρλανδικού μοντέλου, το οποίο θα ισχύσει από το 2015.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών σχετικά με την τύχη των ΕΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα