Σχέδιο απεμπλοκής από το αδιέξοδο των συνομιλιών

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Σχέδιο απεμπλοκής από το αδιέξοδο των συνομιλιών ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί λύση και να υπάρξει οικονομική ρευστότητα στα ταμεία της ώρας το αμέσως επόμενο διάστημα .

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνομίλησε χθες με την Αγκελα Μέρκελ και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ στην συνέχεια συγκάλεσε

σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αποφασίσουν σε ποια θέματα μπορούν να γίνουν βήματα υποχώρησης χωρίς να υπάρξουν σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα ..

Ο Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Βαρουφάκης , Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Γαβριηλ Σακελλαρίδης αναζήτησαν λύσεις ακόμα και στα θέματα τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει μέχρι σήμερα προκειμένου να διαμηνυθεί προς τους δανειστές μας ότι υπάρχει κυβερνητική βούληση να βρεθεί λύση .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα θέματα στα οποία συζητά η κυβέρνηση να κάνει κάποιες μεταβολές, είναι

-οι ιδιωτικοποιήσεις όπου οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται η αρχική θέση της κυβέρνησης ότι τα χρήματα που θα προκύψουν από την πώληση της δημόσιας περιουσίας θα πάνε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να αλλάξει και τα μισά να πάνε στην πληρωμή του χρέους- και το θέμα των επικουρικών συντάξεων όπου σε κάποια ταμεία υπερχρεωμένα μπορεί να υπάρξει μια μικρή μείωση στις πού υψηλές συντάξεις

Στην κυβέρνηση υπάρχουν και άλλες σκέψεις για τις οποίες ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μετρήσει τα επιπτώσεις που θα έχουν στο εσωτερικό του κόμματος του πριν τις βάλει στο τραπέζι για συζήτηση.

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να αγγίξει τα απαγορευμένα θέματα ως ένδειξη καλής θέλησης χωρίς ωστόσο να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις αφού το Αριστερό Ρεύμα στην αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Από σήμερα το πρωί πάντως ξεκινούν και πάλι οι συζητήσεις ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να βρεθεί μια λύση μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου. Για αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν , σήμερα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group και την Τετάρτη κανονική συνεδρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα