Σαργκάνης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1: "Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει την υπέρβαση"

Πετυχημένη και μόνο που βρίσκεται ξανά στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης θεωρεί την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ο Νίκος Σαργκάνης, όπως δήλωσε στον «Παραπολιτικά FM 90,1» και στην εκπομπή «Σάμπα στο γρασίδι», με τον Γιώργο Μανιάτη και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

«Και μόνο που αυτά τα παιδιά έχουν οδηγήσει την εθνική μας ομάδα σε τρία Euro και δύο Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία, είναι μεγάλη υπόθεση. Έχουν ήδη κάνει υπέρβαση. Ας αναλογιστούμε μονάχα πόσες χώρες έχουν μείνει εκτός απ’ αυτές τις διοργανώσεις»,

υποστήριξε ο βετεράνος γκολκίπερ, προσθέτοντας πως «ο αγώνας απέναντι στην Ιαπωνία είναι μονόδρομος. Δε θα έχουμε άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί, κι εμείς από εδώ με τη θετική μας ενέργεια, πρέπει να προσπαθήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει».

Για την πρεμιέρα απέναντι στην Κολομβία, το «Φάντομ» σχολίασε: «Δεχθήκαμε τρία ψεύτικα γκολ. Τίποτα δεν πήγε καλά. Η ομάδα, ωστόσο, έδειξε ομαδικότητα, έκανε ευκαιρίες και αν έμπαινε το γκολ με τον Γκέκα, τότε η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική».

Για τους «Σαργκάνηδες» της σημερινής εποχής, τόνισε: «Ο Καρνέζης είναι πολύ καλός και παρότι πέρασε δυσκολίες, δείχνει ότι είναι δυνατός και ικανός να τις ξεπεράσει. Πιστεύω ότι και οι τρεις τερματοφύλακες που βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής στη Βραζιλία δικαίως πήγαν στο Μουντιάλ».

Συγκρίνοντας, τέλος, τη δική του εποχή με τη σημερινή και σχολιάζοντας τι έχει αλλάξει από τότε, με την εθνική Ελλάδας να δίνει συνεχώς το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις, ο Νίκος Σαργκάνης είπε: «Εμείς τότε δεν πηγαίναμε για… μία φανέλα! Δημιουργούνταν παρεξηγήσεις –όπως εκείνη του Δομάζου με τον Νταν Γεωργιάδη- και δεν ήταν η εθνική πάνω απ’ όλα τα υπόλοιπα. Επιπροσθέτως, τώρα πολλά παιδιά παίζουν στην Ευρώπη, τα καταφέρνουν καλά και με τη βελτίωσή τους, κλείνουν την ψαλίδα με τους ξένους ποδοσφαιριστές. Πέρα απ’ τις ικανότητες, βέβαια, απαραίτητη είναι και η τύχη. Αν δεν έχεις την εύνοιά της, δύσκολα μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα