Σαμαράς: "Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε σοβαρή συμφωνία"

Αποφασισμένος να στηρίξει μια σοβαρή –όπως τη χαρακτήρισε- συμφωνία η οποία μπορεί να σώσει τη χώρα εμφανίστηκε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ωστόσο στον κ. Τσίπρα ότι το πρόβλημα του Πρωθυπουργού δεν είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγοντας

διάπλατα παράθυρο συναίνεσης σε μια συμφωνία μέτρων που θα έχει και την έγκριση της Ευρώπης ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω. Αν ανησυχείτε μήπως το κόμμα σας δεν ακολουθήσει, εμείς θα στηρίξουμε μια σοβαρή συμφωνία. Θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή ακόμα κι αν κάποιοι από το κόμμα σας την σαμποτάρουν. Κυβερνήστε λοιπόν. Αν χάσετε κι άλλο χρόνο η κατάσταση δεν θα σώζετε. Θα στηρίξουμε να μην πάει η χώρα στα βράχια αλλά σήμερα εσείς είστε κυβέρνηση. Τα ψέματα τελείωσαν. Αν το πάρετε απόφαση και προχωρήσετε υπεύθυνα εμείς θα στηρίξουμε. Όμως είστε θύτης και όχι θύμα. Θυσιάζετε το συμφέρον της χώρας».

Απαντώντας στη μομφή του κ. Τσίπρα ο οποίος τον ρώτησε αν θα έπρεπε και ο ίδιος να πει στην κα Μέρκελ ουδείς αναμάρτητος, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το ουδείς αναμάρτητος το είπε ως απάντηση σχολιάζοντας τοποθετήσεις ξένων πολιτικών ηγετών οι οποίοι υποστήριζαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κατέκρινε το μέιλ Χαρδούβελη αλλά ήδη έχει αποδεχθεί πολλά παραπάνω από εκείνο το μέιλ, οδηγώντας τη χώρα σε νέο Μνημόνιο.

«Αφήστε τα λόγια, λύστε το πρόβλημα εκεί που υπάρχει. Στο εσωτερικό σας, κυβερνήστε, συμφωνούν οι συνιστώσες για αποκρατικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων; Ένα μεγάλο μέρος του κόμματος σας οδηγεί τη χώρα σε ρήξη με τους εταίρους» τόνισε κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για διγλωσσία.

«Διαπραγμάτευση δεν κάνατε ποτέ . Σήμερα δεν δώσατε στοιχεία. Έχετε σχεδόν αποδεχτεί τα πάντα από το μειλ Χαρδούβελη. Η μόνη διαφορά είναι πως το μειλ Χαρδουβελη αφορούσε πως θα τελειώναμε την αξιολόγηση και να βγούμε από το μνημόνιο ενώ τώρα αφορά πως θα τελειώσουμε την αξιολόγηση για να μπούμε σε μνημόνιο» δήλωσε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως χάνει χρόνο, απομονώνει τη χώρα και υπογράφει τη συνέχιση του μνημονίου χωρίς να πάρει η χώρα λεφτά.

«Εμείς κάναμε αληθινή διαπραγμάτευση για αυτό και βελτιωνόταν η θέση της χώρας. Για να τελειώσει η αβεβαιότητα είναι πρόθυμος να βοηθήσω. Μια σοβαρή συμφωνία θα τη στηρίξουμε. Μην μας θεωρείται όμως δεδομένους. Αν χαθεί και άλλος χρόνος θα ανέβει ο λογαριασμός και δεν θα αλλάζουν τα πράγματα. Εσείς έχετε σήμερα την ευθύνη και σας ζητάμε να συμφωνήσετε άμεσα. Εμείς θα στηρίξουμε. Έχετε ευθύνη απέναντι στη χώρα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος πάντως εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επόμενη μέρα.

«Ξαναβάζετε τη χώρα σε μεγαλύτερη κρίση από κάθε άποψη. Αν συνεχίσετε την ανευθυνότητα, μην ψάχνετε για συνενόχους» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Εγώ είμαι της αντρίκιας σχολής - Κωνσταντοπούλου: Δεν θα ακουστούν ξανά σεξιστικά

Σαμαράς για Παπασταύρου: Είναι ντροπή. Θέλετε να κατασκευάσετε έναν Κατρούγκαλο στη ΝΔ

Τσίπρας σε Σαμαρά: Μήπως έπρεπε να πω στη Μέρκελ "ουδείς αναμάρτητος";

Keywords
Τυχαία Θέματα