"Ρουκέτα" Λυκουρέντζου στο ΠΑΣΟΚ με αναφορές στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με αναφορές ιδεολογικού περιεχομένου υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, σχετικά με το πόσο κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κάνοντας εκτενή αναφορά

μάλιστα στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η χώρα σήμερα αν ο τέως Πρωθυπουργός ολοκλήρωνε το έργο του ο κ. Λυκουρέντζος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μετά τη ματαίωση της επιλογής της κυβέρνησης του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ.Μητσοτάκη το έτος 1993, από την μετέπειτα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και την εν συνεχεία παραμονή του στον έλεγχο του Δημοσίου, ο Οργανισμός αυτός κάθε χρόνο χρηματοδοτείται από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες φορολογουμένους, για την κάλυψη των ελλειμμάτων του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος .

Καταλήγοντας ο Αρκάς βουλευτής ζητά από τα δύο Υπουργεία να καταθέσουν στοιχεία για το κόστος το οποίο πλήρωσαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες φορολογούμενοι ανά έτος, από το οικονομικό έτος 1994 μέχρι και το οικονομικό 2014, για την κάλυψη των ελλειμμάτων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών. Ο Λυκουρέντζος πάντως περιμένει πως και πως την απάντηση για να επιβεβαιώσει την άποψή του πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τροφοδότησε τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων με την πολιτική των δεκαετιών του ‘80 και του ’90.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση με Νταβούτογλου θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Γιάννης Μιχελάκης: "Να αποδοθούν ευθύνες για τη νέα γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ"

Keywords
Τυχαία Θέματα