Ρήξη και εκλογές ζητάει ο Νταβανέλος

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Νταβανέλος και ζητά εκλογές με σύνθημα τη ρήξη με την Ευρώπη, ενώ αφήνει αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη.

Όπως εξηγεί, "υπήρξαμε πολλοί που δεν συμμεριζόμασταν την «ευκολία» της προεκλογικής αφήγησης, που διευκόλυνε μεν τον δρόμο προς την κάλπη, αλλά μας έθετε μπροστά σε ένα κρίσιμο ερώτημα: είναι δυνατόν να αναπτυχθεί

ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αντιλιτότητας μέσα στο πλαίσιο ανοχής της ευρωζώνης και διά της διαπραγματευτικής μεθόδου με τους «θεσμούς» της;".

Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος: "Όχι. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιχειρούν να συντρίψουν τον ΣΥΡΙΖΑ χτίζοντας το δίλημμα: απόλυτη ενσωμάτωση ή άμεση ανατροπή;".

Κατά Βαρουφάκη

Ο Αντ. Νταβανέλος αποδομεί πλήρως την πολιτική που ακολούθησε ο υπουργός ΟΙκονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως "η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν ένα σημαντικό λάθος, που προέκυψε από τον εγκλωβισμό στην προεκλογική «αφήγηση». Δώσαμε τη δέσμευση της αποπληρωμής του χρέους «στο ακέραιο και εγκαίρως», παραιτηθήκαμε από «μονομερείς ενέργειες». Δεν πήραμε τίποτα. Η «δημιουργική ασάφεια» λειτούργησε και λειτουργεί υπέρ των ισχυρών".

Αφού περιγράφει πως οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ξεθωριάζουν, ειδικά στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, του ασφαλιστικού και της φορολογίας, υπογραμμίζει πως "είναι φανερό ότι έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα καθοδικό σπιράλ: σε μια διαπραγμάτευση όπου σε κάθε φάση της υποχρεωνόμαστε να υπερασπίζουμε τον κόσμο μας, σε όλο και κατώτερο επίπεδο".

"Έρχεται το Μνημόνιο 3"

Κατά την εκτίμηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά οδηγούν στην υπογραφή του Μνημονίου 3, δηλαδή "τη συμφωνία που οι δανειστές ετοίμαζαν για συνυπογραφή με τους Σαμαρά και Βενιζέλο" και αυτό θα συμβεί όταν η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να ζητήσει δανεισμό για να πληρώσει όχι πλέον τις δόσεις του χρέους, αλλά τους μισθούς και τις συντάξεις.

"Εκλογές ρήξης"

Ο κ. Νταβανέλος προτείνει τη ρήξη, δηλαδή "στάση πληρωμών προς τους τοκογλύφους, μέτρα περιορισμού της «ελευθερίας» δραπέτευσης των κεφαλαίων, σύγκρουση με την ΕΕ και το ευρώ". και κατόπιν εκλογές, υπό την προϋπόθεση "της καθαρής παρουσίασης αυτών των επιλογών από την κυβέρνηση και της υποστήριξής τους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ".

Keywords
Τυχαία Θέματα