Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά από βουλευτές ο Σαμαράς

Κίνηση αιφνιδιασμού ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει αποδέκτης διάφορων εισηγήσεων που σχετίζονται με τα εσωκομματικά πράγματα, αλλά και κυρίως με τη δική του παραμονή στην ηγεσία του κόμματος.

Επειδή στη Συγγρού έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του κ. Σαμαρά,

παρά το γεγονός ότι κανείς από τους δελφίνους δεν τολμά να τον αμφισβητήσει, άρχισαν να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, προκειμένου να εξουδετερώσουν πιθανές φωνές αμφισβήτησης. Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες νεοδημοκρατικές πηγές, ο Μεσσήνιος πολιτικός δείχνει να μελετά ακόμη και το να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης των βουλευτών στο πρόσωπό του. Επί της ουσίας, θα θέσει θέμα «ψήφου εμπιστοσύνης».

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα εγκλωβίσει ακόμη και τους πιο σκληρούς επικριτές του, αφού, με δεδομένο ότι θα πρόκειται για φανερή ψηφοφορία, δεν θα τολμήσει κανείς να τον αμφισβητήσει. Φυσικά, πέραν του παραπάνω σεναρίου, στο τραπέζι του κ. Σαμαρά έχει πέσει και η ιδέα να ζητηθεί η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού από ένα πιο διευρυμένο όργανο, που δεν είναι άλλο από την Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε ληφθεί τελική απόφαση. Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς έκρινε σκόπιμο να συνεδριάσουν σε σύντομο χρόνο τα δύο κομματικά όργανα δείχνει ότι έχει κατά νου και τις δύο προτάσεις. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τον σχεδιασμό αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα κριθούν από το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. Αν δηλαδή κυλήσουν όλα ομαλά, τότε δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ανανέωσης της κομματικής εντολής στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά από την Πολιτική Επιτροπή.

Το επιχείρημα που προβάλλουν οι συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού για τη συγκεκριμένη κίνηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει στιβαρή και αξιόμαχη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όταν στο εσωτερικό της Ν.Δ. εντείνεται το κλίμα της αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά… Με πρόσχημα τα παραπάνω, ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να διασφαλίσει την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος. Αλλωστε, σε αυτή τη φάση το ζητούμενο για τον Μεσσήνιο πολιτικό είναι να κερδίσει χρόνο, ευελπιστώντας ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν υπάρξει ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Εχοντας διασφαλίσει την ανοχή του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσει εσωκομματικό αιφνιδιασμό, αδιαφορώντας για το κλίμα της απόλυτης συντριβής που διαμορφώνεται, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Ν.Δ., μέσα από τα αποτελέσματα των πρώτων μετεκλογικών δημοσκοπήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα