Προβληματισμός για την Χστουγεννιάτικη πρόκληση της Άγκυρας

Προβληματισμό, αλλά όχι ανησυχία, έχει προκαλέσει η Χριστουγεννιάτικη πρόκληση της Άγκυρας να στείλει ένα μοναχικό αεροσκάφος της Ηλεκτρονικού Πολέμου στο Αιγαίο, ανήμερα της ημέρας της γεννήσεως του Θεανθρώπου, σε μία πρωτοφανή κίνηση, που γράφει στα παλαιότερα των πασουμιών της κάθε έννοια διπλωματικού fair play και τηρήσεως των συμπεφωνημένων από την ίδια Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε.), που έχουν υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο

χωρών.

Θυμίζουμε, ότι ανήμερα των Χριστουγέννων, ένα μεμονωμένο αεροσκάφος Η/Π τύπου CN-235, εισήλθε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πραγματοποίησε μία παράβαση και τρεις παραβιάσεις. Το αεροσκάφος αναχαιτίστηκε και αναγνωρίστηκε από τα αεροσκάφη ετοιμότητος (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ, που ερωτήθη σχετικώς από την ιστοσελίδα μας για το πρωτόγνωρο αυτό συμβάν, αρνήθηκε να προβεί σε κάθε σχόλιο.

Στρατιωτικοί κύκλοι ωστόσο εκτιμούσαν ότι η κίνηση αυτή από πλευράς Αγκύρας, αν και πρακτικώς άνευ ουσίας, αφού δεν υπήρχε κάποια ελληνική δραστηριότητα στο Αιγαίο την ημέρα αυτή, μόνο ως κίνηση που απέβλεπε στο εσωτερικό της Τουρκίας περισσότερο, παρά στο να «πλήξει» την Ελλάδα, μπορεί να χαρακτηριστεί. «Γιατί μας ξέρουν και τους ξέρουμε και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είχαν την αίσθηση, ότι λόγω των Χριστουγέννων, εμείς δεν θα αντιδρούσαμε έτσι όπως αντιδράσαμε στον ελάχιστο δυνατό χρόνο», όπως ελέχθη χαρακτηριστικώς.

Έστω και ως τέτοια όμως, έχει αφήσει μία «πικρή γεύση» για το Χριστουγεννιάτικο unfair!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα