Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Ζημιές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε την Παρασκευή όλη τη χώρα. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια ενώ σε αρκετές ορεινές περιοχές έπεσαν και τα πρώτα χιόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τις νεροποντές που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου. Στη Νίκαια και το Μενίδι προκλήθηκαν τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στους πλημμυρισμένους

δρόμους ενώ στο ΄Ίλιον εγκλωβίστηκαν άνθρωποι σε πάρκινγκ σουπερ μάρκετ.

Μενίδι

Πάρκινγκ σουπερ μάρκετ στο Ίλιον

Μικρότερης έντασης προβλήματα σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη όπου οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα ενώ στην Καβάλα επιβατικά και αλιευτικά πλοία δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν το λιμάνι.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Την ίδια ώρα, τα ορεινά της χώρας "ντύθηκαν" στα λευκά και ήδη τα χιονοδρομικά κέντρα πολλών περιοχών ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν. Λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές των νομών Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Παρνασσός

Γρεβενά

Πίνδος

Βελούχι

"Επείγουσα ανακοίνωση" εξέδωσε η Εγνατία

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ με δελτίο τύπου, που έχει τίτλο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ»,προειδοποιούν τους οδηγούς ότι θα ήταν καλύτερο να μην χρησιμοποιήσουν το δρόμο τις «προσεχείς ώρες και ημέρες» καθώς «προβλέπονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη), κατά μήκος όλης της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων, με κατά τόπους καταιγίδες, χαλαζόπτωση, χιονόπτωση και θυελλώδεις ανέμους μέχρι και 10 Beaufort».

Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα περιορίστηκαν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Ανατολικής χώρας και του Αιγαίου. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα ενταθούν εκ νέου. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις ακτές της Βόρειας χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την Κυριακή 26/10 έως και την Τρίτη 28/10 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να έχουν σημαντική ένταση. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 29/10 και από τα δυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκηνικό καταστροφής από την χθεσινή πλημμύρα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Συνεργεία των δήμων καταγράφουν τις ζημιές

Δήμος Ιλίου: Δωρεάν διαμονή πληγέντων σε ξενοδοχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα