Πρώτη νύχτα στο κελί για τον Κασιδιάρη

Ο βίαιος χαρακτήρας του αλλά και το ότι φέρεται να είχε μετατρέψει τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του σε πυροβόλα, αποτελούν σύμφωνα με πληροφορίες τους δυο βασικούς «πυλώνες» του 24σελιδου σκεπτικού ανακριτριών και εισαγγελέα βάση του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε - μετά την απολογία του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής – την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του, όπως

αναφέρει το protothema.gr o Ηλ. Κασιδιάρη είχαν ληφθεί ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο μόλις έγινε γνωστή η απόφαση περί προφυλάκισης του, φώναζαν συνθήματα κατά της δικαιοσύνης, της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων. «Αλήτες, ρουφιάνοι παραδικαστικοί δεν θα λυγίσετε εσείς τη Χρυσή Αυγή» ήταν ένα από αυτά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από το Εφετείο με περιπολικό και οδηγήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κρατείται σε κελί μόνος του, δίπλα από τους υπόλοιπους προφυλακισμένους βουλευτές του ναζιστικού κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας, Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρουν ότι τα δυο όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν ήταν κυνηγετικά αλλά είχαν μετατραπεί σε πυροβόλα.

Επικαλούμενοι δε το «βίαιο χαρακτήρα» του Ηλία Κασιδιάρη, οι δικαστικοί λειτουργοί πιθανολογούν ότι αν μείνει εκτός φυλακής μπορεί να διαπράξει και νέα αδικήματα. Ακόμη για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής «μέτρησαν» και οι δεκάδες φωτογραφίες του με όπλα που υπάρχουν στη δικογραφία αλλά και βίαια περιστατικά στα οποία συμμετείχε με πλέον χαρακτηριστικό αυτό που αφορά στη βουλευτή του ΚΚΕ, κυρία Λιάνα Κανέλη.

Μάλιστα, από το σκεπτικό της προφυλάκισης φέρεται να προκύπτει ότι ο Η. Κασιδιάρης είχε ρόλο εκπαιδευτή στην «εγκληματική οργάνωση» . Εν τω μεταξύ, δικαστικές πηγές με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από την υπεράσπισης του Η. Κασιδιάρη αναφορικά για τον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο, (ότι δεν υπέβαλε ερωτήσεις και ότι είχε προαποφασίσει για την προφυλάκιση) διευκρίνιζαν ότι ο εισαγγελέας εκ του νόμου δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα