Πρώτες βοήθειες: Όταν ακόμα και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία

Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να σωθεί ή και να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Από τη στιγμή που θα χρειαστεί η άμεση επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ σε κάποιο περιστατικό τα λεπτά, ακόμα και τα δευτερόλεπτα, είναι κρίσιμα.

«Γι’ αυτό χρειάζεται όχι μόνο “περίσσεια γνώσεων και εκπαίδευσης” αλλά περίσσεια καρδιάς. Χρειάζεται η ενδυνάμωση και η ευρεία διάδοση στην κοινωνία της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, χρειάζεται να μάθουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για το τι θα κάνουμε και το πώς θα το κάνουμε. Πρέπει να δώσουμε λίγο από

το χρόνο μας, λίγο από τον εαυτό μας και θα πάρουμε πολλά», λέει δρ Γιώργος Βρούχος περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους που πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια από το ΕΚΑΒ Κρήτης για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Κρητικοί Πρώτες Βοήθειες.

Οι γιατροί και οι διασώστες «οργώνουν» το νησί κάνοντας σεμινάρια σε όσους ενδιαφέρονται, που ευτυχώς είναι πολλοί. Πρόσφατα έγινε το Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο σε ξενοδοχείο της πόλης με την παρουσία του ΕΚΑΒ να κάνει αίσθηση καθώς πραγματοποίησε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε γιατρούς.

πηγή: prosopakritis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα