Προκλητικό αφιέρωμά της Daily Mail για την Αλαμουντίν και την Ελλάδα

Επίθεση άνευ προηγουμένου ξεκινούν τα βρετανικά Μέσα προς το πρόσωπο της δικηγόρου, Αμάλ Αλαμουντίν, με αφορμή την επίσκεψή της στη χώρα μας με ένα και μοναδικό σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στις... ρίζες τους.

Η γνωστή δικηγόρος - και πρόσφατα σύζυγος του ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ - που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας ώστε να κάνει τις πρώτες της επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια να ανοίξει ο "φάκελος" των Μαρμάρων. Η ατζέντα της όμορφης δικηγόρου ήταν πλούσια και τα ραντεβού πολύωρα. Φυσικά τα σημαντικότερα και εκείνα που ίσως "φόβισαν" περισσότερο είναι εκείνα με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, το πρωί της Τρίτης - στο γεύμα που δόθηκε αμέσως μετά παρέστη και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, - και εκείνο το πρωί της Τετάρτης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Όσο η παραμονή της Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ φθάνει στο τέλος της, με τις συναντήσεις - γεμάτες συμβουλές - για το "φλέγον ζήτημα" να δίνουν και να παίρνουν ο βρετανικός Τύπος φαίνεται να ξεπερνά τα όριά του. Αναφορά μάλιστα έκανε και για την όμορφη 36χρονη δικηγόρο αλλά και για το σύζυγό της και έναν από τους διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "το ζεύγος Κλούνεϊ θα ήταν καλύτερο να ποζάρει για το «Hello!», παρά να ασχολείται με τα Ελγίνεια Μάρμαρα".

Μάλιστα, όταν κάποιος αναζητά ειδήσεις από την διαδικτυακή μορφή της Daily Mail - η οποία σημειωτέον βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις των Βρετανών - διαβάζει ένα εκτενές δημοσίευμα για την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση κάνοντας μάλιστα λόγο για "τσίρκο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο κέντρο της Αθήνας" και συμπληρώνει: "θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι κάποιος παγκόσμιος ηγέτης ήταν στην πόλη ή πως οι... γνωστοί Ελληνες ταραξίες ετοιμάζονταν για μια ακόμη πορεία προς το ελληνικό κοινοβούλιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία. Αλλά, όχι, δεν υπάρχουν ταραχές αυτή την εβδομάδα και οι ηγέτες του κόσμου βρίσκονται σε... λεπτή θέση, καθώς η Ελλάδα σήμερα είναι το οικονομικό... μπαλάκι της Ευρώπης".

Αναλυτικότερα το ίδιο άρθρο σημειώνει πως "περισσότερα από 200 άτομα περίμεναν μια «νεαρή δικηγόρο» που είναι μέλος της ομάδας δικηγόρων που προσέλαβε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις σε δύσκολους καιρούς: Ζητά επιτακτικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όμως συμπεριφέρονται έτσι, πιστεύοντας πως θα τους υποστηρίξει η φιλελεύθερη ελίτ της Βρετανίας". Ενώ το προκλητικό δημοσίευμα της "έγκυρης και έγκριτης" κατά τα άλλα εφημερίδας συνεχίζει ως εξής: "Μέχρι τη δεκαετία του '80 λίγοι γνώριζαν για το πού βρίσκονταν τα Ελγίνεια Μάρμαρα, ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες δεν έδιναν δεκάρα. «Τα τελευταία χρόνια όμως, η επιστροφή τους έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Έλληνες πολιτικούς που βλέπουν τα ποσοστά των κομμάτων τους να ανεβαίνουν, όταν προσπαθούν να τονώσουν την εθνική υπερηφάνεια".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στο ποσό το οποίο κόστισε η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας: "Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο σχεδόν χρεοκοπημένος Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει σχεδόν 11.000 ευρώ για την τριήμερη επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν και των συνεργατών της".

Κλείνοντας το εμετικό αφιέρωμά της η Daily Mail χάνει πραγματικά το μέτρο καλώντας σχεδόν σε... μονομαχία την ομάδα των τριών δικηγόρων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας με σκοπό να συμβάλουν στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, γράφοντας χαρακτηριστικά επικαλούμενο μάλιστα δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού: «Οι Έλληνες δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα από την ομάδα που φιλοξενήθηκε στο Μεγάλη Βρετανία, στην περίπτωση που μια ομάδα Λονδρέζων δικηγόρων εμφανιστεί απέναντί τους. Αλλά, φυσικά, είναι όλοι εκεί για να δουν την κυρία Κλούνεϊ. Διότι, κατά τα άλλα, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς έστω και μια... γωνίτσα ανθρώπινων δικαιωμάτων (που άπτονται της ιδιότητας της Αμάλ Αλαμουντίν) σε αυτά τα μάρμαρα. Η αλήθεια είναι ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι νομική ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου. Δεν είχαν κλαπεί".

Το κείμενο - κόλαφος για την Ελλάδα, τους Έλληνες, την Αμάλ Αλαμουντίν, ολόκληρη την δικηγορική ομάδα που θα επιληφθεί την επιστροφή των Μαρμάρων, ακόμη και για τον Τζόρτζ Κλούνεϊ ολοκληρώνεται σε ακόμη χειρότερο κλίμα: "Προς το παρόν τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα παραμείνουν σε ένα παγκόσμιας κλάσης μουσείο, που ο καθένας μπορεί να τα επισκεφθεί, γιατί αν πάνε στην Ελλάδα, θα στεγαστούν σε ένα λιγότερο εντυπωσιακό μουσείο κάτω από την Ακρόπολη. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες πολιτικοί μπορούν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους... τροπάριο, που επιδοκιμάζεται ακόμη και από τους ηλίθιους της Αριστεράς, όσο ο καημένος Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για την κυρία Κλούνεϊ και φιλαράκια της".

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι και παπούτσια ήθελε ο Κώστας Τασούλας να αγοράσει στην Αμάλ Αλαμουντίν (ΦΩΤΟ)-Τα πάντα για την σύζυγο του Κλούνει

Το δώρο του Αντώνη Σαμαρά στην Αμάλ Αλαμουντίν-Εμπνευσμένο και επίκαιρο...

Δυνατό πιρούνι η Αμάλ Αλαμουντίν-Της άνοιξε η όρεξη στο Μικρολίμανο

Το γεύμα της Αμάλ Αλαμουντίν με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Τασούλα (ΦΩΤΟ)-

Μία συνεργάτιδα του Σαμαρά στο πλευρό της Αμάλ Αλαμουντίν

Εντυπωσιασμένη από την οργάνωση στο Μουσείο της Ακρόπολης η Αμάλ Αλαμουντίν

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Σαμαρά και Αμάλ Αλαμουντίν

Keywords
Τυχαία Θέματα