Προφυλακιστέος ο 22χρονος "δράκος" του Facebook

Της Σοφίας Σπίγγου

Την προφυλάκιση του 22χρονου που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποφάσισε στο βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του, λύνοντας έτσι τη διαφωνία που είχε ανακύψει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο "δράκο" του Facebook, o οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δυο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 22χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας των

Αθηνών, η οποία ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, σύμφωνα με τις αρχές μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με "πρωταγωνίστριες" ανήλικες κοπέλες.

Μετά τη σύλληψή του είχε οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Ωστόσο, μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κρατηθεί φρουρούμενος σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του που βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος για τις πράξεις του, ενώ ο ανακριτής ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες.

Keywords
Τυχαία Θέματα